Koolrabi – tzatziki

4224 koolrabi

ANDERE RECEPTEN DEZE WEEK

Wintersla met citrus- voor witlof, andijvie of Chinese kool

Wintersla met citrus- voor witlof, andijvie of Chinese kool

Op herhaling, deze heerlijke winterse salade. En of je ‘m nou maakt met witlof, andijvie of Chinese kool: het is…

Bekijk het recept

Frittata met prei en paprika

Frittata met prei en paprika

Prei en ei, dat is lekker! Zo’n simpele frittata is heerlijk als lunch, maar ook als avondeten, samen met iets…

Bekijk het recept

Koolrabi is één van de varianten in de enorme koolfamilie, wel een gek buitenbeentje. Het lijkt een soort knol, maar hij groeit boven de grond. Hij is heerlijk om rauw te eten, als salade of in plakjes op een boterham, gestoofd met bijvoorbeeld peterselie of basilicum is hij ook heel smakelijk. Deze keer maakte ik er een soort tzatziki van. Lekker als salade, of als topping op een broodje gyros. Ook bij een currygerecht smaakt het goed. Het is makkelijk te maken, zeker als je een keukenmachine hebt die het raspwerk voor je kan doen, maar ook met de hand gaat het natuurlijk prima.

Ingrediënten

  • 2 koolrabi’s
  • 1 appel
  • 1 teen knoflook
  • 2 el fijngehakte peterselie
  • ½ tl oregano
  • ¼ tl kurkuma
  • 150 g volle yoghurt
  • p&z

Bereidingstijd: 15 minuten

Ingrediënten voor: 4 personen

Bereiding

Schil de koolrabi’s zorgvuldig, zeker de onderkant. Snijd in heel dunne reepjes of rasp grof. Rasp ook de appel. Meng beide in een kom, met de yoghurt, gehakte peterselie, knoflook uit de pers, oregano, kurkuma en wat p&z.

 

ANDERE RECEPTEN DEZE WEEK