Koude verveine infusie

2535 verveine

ANDERE RECEPTEN DEZE WEEK

Broccoli met gember en sesamzaad

Broccoli met gember en sesamzaad

Gember is prachtig. In elk zichzelf respecterende horecagelegenheid kun je tegenwoordig gemberthee krijgen en dat is in deze tijd van…

Bekijk het recept

Boerenkoolcurry met kikkererwten en kokos

Boerenkoolcurry met kikkererwten en kokos

Bij boerenkool denk je meestal aan stamppot, natuurlijk, hartstikke lekker, maar wist je dat je het ook prachtig kan stoven?

Bekijk het recept

Hmmm, hou dat zomergevoel nog een beetje vast met een lekker koele infusie! Het smaakt heerlijk en het ziet er zo lekker zomers uit. Natuurlijk kun je ook gewoon lekkere warme thee maken met onze verveine, of het zelfs verwerken in een gerecht. Wat dacht je van verveinepesto bij je sperziebonen? Of gebruik het in een marinade voor makreel of witvis, ook erg lekker.

 

Ingrediënten

  • 2-3 takjes verveine
  • 1 plakje citroen
  • paar aardbeitjes, frambozen of takje aalbessen
  • eventueel een paar blaadjes munt

Bereidingstijd: 30 minuten

Ingrediënten voor: 4 personen

Bereiding

Stop de blaadjes van 2 of 3 takjes verveine (of de takjes in hun geheel, dat kan ook) in een mooie glazen fles of kan en vul die met koel water. Voeg een schijfje citroen toe en een paar aardbeitjes of ander fruit, eventueel ook een paar blaadjes munt. Laat een half uurtje of langer in de koelkast staan en drink het lekker koel!

ANDERE RECEPTEN DEZE WEEK