Koude verveine infusie

2535 verveine

ANDERE RECEPTEN DEZE WEEK

Gebakken bloemkool uit de oven

hele bloemkool uit de oven

Dat is nog eens leuk, een hele bloemkool uit de oven. Elders staat nog een recept die nog simpeler is,…

Bekijk het recept

Wortelsalade met knapperige kikkererwten

Wortelsalade met knapperige kikkererwten

Wortelsalade is lekker en supersimpel. Wortels raspen, mengen met een dressing, nog wat frivoliteit erdoor in de vorm van een…

Bekijk het recept

Hmmm, hou dat zomergevoel nog een beetje vast met een lekker koele infusie! Het smaakt heerlijk en het ziet er zo lekker zomers uit. Natuurlijk kun je ook gewoon lekkere warme thee maken met onze verveine, of het zelfs verwerken in een gerecht. Wat dacht je van verveinepesto bij je sperziebonen? Of gebruik het in een marinade voor makreel of witvis, ook erg lekker.

 

Ingrediënten

  • 2-3 takjes verveine
  • 1 plakje citroen
  • paar aardbeitjes, frambozen of takje aalbessen
  • eventueel een paar blaadjes munt

Bereidingstijd: 30 minuten

Ingrediënten voor: 4 personen

Bereiding

Stop de blaadjes van 2 of 3 takjes verveine (of de takjes in hun geheel, dat kan ook) in een mooie glazen fles of kan en vul die met koel water. Voeg een schijfje citroen toe en een paar aardbeitjes of ander fruit, eventueel ook een paar blaadjes munt. Laat een half uurtje of langer in de koelkast staan en drink het lekker koel!

ANDERE RECEPTEN DEZE WEEK