Paksoisalade

Paksoisalade

ANDERE RECEPTEN DEZE WEEK

Pastinaak puree met tijm

Pastinaak puree met tijm en rode uienjus

Pastinaak en aardappels zijn heerlijk als je ze samen roostert in de oven, maar deze keer maakte ik een zachte…

Bekijk het recept

Veldsla salade met peer en kaas

veldsla met peren

Een klassieke combi die het altijd goed doet: peer, noten en kaas. Ik maakte deze salade al eerder met blauwe…

Bekijk het recept

Paksoi, mijn favoriet voor snelle maaltijden. Meestal belandt hij in de wok, maar eigenlijk is hij ook rauw heel lekker en dat gaat nóg sneller! Snijd hem tamelijk fijn, dat eet beter in een salade.

Ingrediënten

1 struik paksoi, 1 el gembersiroop, 2 el citroensap, 3 el olijfolie, 1 teen knoflook, 1 chilipeper, 1 el sojasaus, 2 el fijngeknipte verse koriander, en/of sesamzaadjes, p&z

Bereidingstijd: 10 minuten

Ingrediënten voor: 4 personen

Bereiding

Paksoi stelen loshalen, goed afspoelen en in reepjes snijden. Roer in een kom een dressing van de gembersiroop, citroensap, olie en sojasaus. Pel de knoflook en pers boven de dressing uit. Maak op smaak met p&z. Was en snijd het pepertje door de helft en verwijder de zaadjes. Snijd vervolgens 1 helft heel klein. Meng de paksoi met de dressing en het pepertje. Rooster eventueel de sesamzaadjes eventjes in een droge koekenpan. Bestrooi met fijngehakte koriander en de sesamzaadjes.