Pastinaak puree met tijm

Pastinaak puree met tijm en rode uienjus

ANDERE RECEPTEN DEZE WEEK

3 Oktober peen en ui met Midden Oosterse twist

Traditioneel is peen en ui op 3 oktober, maar je kan natuurlijk best een beetje mixen met nieuwe culturele invloeden,…

Bekijk het recept

Gegrilde bloemkool met kappersaus

gegrilde bloemkool met tomaat en een saus van kappertjes

Een bloemkool gerecht dat zowel warm als koud lekker is, dat leek me wel passend voor deze tijd van het…

Bekijk het recept

Pastinaak en aardappels zijn heerlijk als je ze samen roostert in de oven, maar deze keer maakte ik een zachte puree. Heerlijk met gebakken witlof (ook met wat tijm, of een beetje salie) en bijvoorbeeld een stukje wild of gebakken witvis, maar ook lekker met gebakken rooktofu.  Ik maakte er een jus bij van gebakken rode ui en balsamicoazijn, een lekkere aanvulling op de zoete tonen van de pastinaak.

Ingrediënten

700 g pastinaak, 700 g aardappels, 1 teen knoflook, paar takjes tijm, scheut melk, klont boter, p&z

Bereidingstijd: 30 minuten

Ingrediënten voor: 4 personen

Bereiding

Schil aardappels en pastinaken en snijd beide in stukken. Zet op met water en kook in 20 min. zacht. Pel een teen knoflook en snijd in plakjes. Ris de blaadjes van een paar takjes tijm. Voeg beide de laatste 5 min. toe aan de pan. Giet de groenten af en maak stamp met een klont boter en een scheut hete melk tot een smeuïge puree. Maak op smaak met p&z.

ANDERE RECEPTEN DEZE WEEK