Pastinaak puree met tijm

ANDERE RECEPTEN DEZE WEEK
Courgette en paprika, dat is altijd een heerlijk stel. Dit is een lekker makkelijk recept. De haloumi geeft een speciale…
Bekijk het receptNatuurlijk kun je raapstelen verwerken in een Hollandse stamppot, maar ook in een risotto of pastagerecht zijn raapstelen een smakelijke…
Bekijk het receptPastinaak en aardappels zijn heerlijk als je ze samen roostert in de oven, maar deze keer maakte ik een zachte puree. Heerlijk met gebakken witlof (ook met wat tijm, of een beetje salie) en bijvoorbeeld een stukje wild of gebakken witvis, maar ook lekker met gebakken rooktofu. Ik maakte er een jus bij van gebakken rode ui en balsamicoazijn, een lekkere aanvulling op de zoete tonen van de pastinaak.
Ingrediënten
700 g pastinaak, 700 g aardappels, 1 teen knoflook, paar takjes tijm, scheut melk, klont boter, p&z
Bereiding
Schil aardappels en pastinaken en snijd beide in stukken. Zet op met water en kook in 20 min. zacht. Pel een teen knoflook en snijd in plakjes. Ris de blaadjes van een paar takjes tijm. Voeg beide de laatste 5 min. toe aan de pan. Giet de groenten af en maak stamp met een klont boter en een scheut hete melk tot een smeuïge puree. Maak op smaak met p&z.
ANDERE RECEPTEN DEZE WEEK
- 1
- 2
- 3
- …
- 398
- Volgende »