Pastinaak puree met tijm

ANDERE RECEPTEN DEZE WEEK
Bietjes eten wij thuis vaak met linzen of met geitenkaas en pitjes of met gehaktballetjes of gerookte makreel, maar de…
Bekijk het receptIn zuidelijk Frankrijk eten ze graag boontjes als salade, bijvoorbeeld in de beroemde salade Nicoise. En ja, dat kan prima,…
Bekijk het receptPastinaak en aardappels zijn heerlijk als je ze samen roostert in de oven, maar deze keer maakte ik een zachte puree. Heerlijk met gebakken witlof (ook met wat tijm, of een beetje salie) en bijvoorbeeld een stukje wild of gebakken witvis, maar ook lekker met gebakken rooktofu. Ik maakte er een jus bij van gebakken rode ui en balsamicoazijn, een lekkere aanvulling op de zoete tonen van de pastinaak.
Ingrediënten
700 g pastinaak, 700 g aardappels, 1 teen knoflook, paar takjes tijm, scheut melk, klont boter, p&z
Bereiding
Schil aardappels en pastinaken en snijd beide in stukken. Zet op met water en kook in 20 min. zacht. Pel een teen knoflook en snijd in plakjes. Ris de blaadjes van een paar takjes tijm. Voeg beide de laatste 5 min. toe aan de pan. Giet de groenten af en maak stamp met een klont boter en een scheut hete melk tot een smeuïge puree. Maak op smaak met p&z.
ANDERE RECEPTEN DEZE WEEK
- 1
- 2
- 3
- …
- 398
- Volgende »