Pastinaak puree met tijm

Pastinaak puree met tijm en rode uienjus

ANDERE RECEPTEN DEZE WEEK

Snijbiet met linzen

Snijbiet met linzen

Een supersnelle stoof maak je met snijbiet en linzen uit een potje. Prima voor een doordeweekse dag met rijst of…

Bekijk het recept

Venkelsalade met rucola en feta

Venkelsalade met rucola en feta

Bietjes en rucola en feta, dat is bij ons thuis een heel traditionele combinatie. Gekookte bietjes, warm of koud, kunnen…

Bekijk het recept

Pastinaak en aardappels zijn heerlijk als je ze samen roostert in de oven, maar deze keer maakte ik een zachte puree. Heerlijk met gebakken witlof (ook met wat tijm, of een beetje salie) en bijvoorbeeld een stukje wild of gebakken witvis, maar ook lekker met gebakken rooktofu.  Ik maakte er een jus bij van gebakken rode ui en balsamicoazijn, een lekkere aanvulling op de zoete tonen van de pastinaak.

Ingrediënten

700 g pastinaak, 700 g aardappels, 1 teen knoflook, paar takjes tijm, scheut melk, klont boter, p&z

Bereidingstijd: 30 minuten

Ingrediënten voor: 4 personen

Bereiding

Schil aardappels en pastinaken en snijd beide in stukken. Zet op met water en kook in 20 min. zacht. Pel een teen knoflook en snijd in plakjes. Ris de blaadjes van een paar takjes tijm. Voeg beide de laatste 5 min. toe aan de pan. Giet de groenten af en maak stamp met een klont boter en een scheut hete melk tot een smeuïge puree. Maak op smaak met p&z.

ANDERE RECEPTEN DEZE WEEK