Prei met kikkererwten en citroen
ANDERE RECEPTEN DEZE WEEK
Mmmm, als de mais zo lekker sappig en zoet is, hoef je er niet veel meer aan te doen dan…
Bekijk het receptMet prei kan je heerlijk mixen. In soep of een wokschotel, een preitje brengt meer smaak. Ik vond prei lange…
Bekijk het receptO, daar had ik nou zin in, prei! Meestal belandt prei in een soep of gemixte groenteschotel, maar op zichzelf is het ook een heerlijke groente. Deze versie is heel eenvoudig, maar heel erg smakelijk in al zijn eenvoud! Lekker met rijst of aardappelpuree!
Ingrediënten
700 g prei, 1 teen knoflook, 1 takje verse rozemarijn (of 1 tl gedroogde naaldjes), ½ citroen, 1 blik kikkererwten, 3 el olijfolie, p&z
Bereiding
Snijd lelijk blad van de bovenkant van de prei, steek een mes net boven het kontje en snijd de prei in twee delen. Was deze waaier onder de kraan en snijd dan de prei in stukjes, het kontje gooi je weg. Pel de knoflook en hak fijn. Was het takje rozemarijn, ris de naaldjes van het takje en hak grof. Verwarm een scheut olie in een pan met een dikke bodem en bak de rozemarijn en knoflook tot de knoflook nét aan gaat kleuren. Doe eerst het groen van de prei erbij en bak dit al omscheppend tot alles glanst en de prei heldergroen wordt. Voeg dan het wit er bij en bak al omscheppend net zolang tot je de prei gaar genoeg vindt. Laat de kikkererwten uitlekken in een vergiet en bak ze de laatste minuten mee met de prei. Maak op smaak met peper en wat rasp en sap van een citroen.
ANDERE RECEPTEN DEZE WEEK
- 1
- 2
- 3
- …
- 377
- Volgende »