roergebakken spitskool (met filmpje snij-instructie)

ANDERE RECEPTEN DEZE WEEK

Crème verveine met gepocheerd fruit

Créme met gepocheerd fruit en een infusie met verveine, citroen, munt en aardbei

Oelala, die verveine uit onze kas, daar wilde ik mee experimenteren! Ik maakte al eens een heel lekkere pesto, maar…

Bekijk het recept

Bleekselderijsalade met komkommer en appel

Bleekselderijsalade met komkommer en appel

Bleekselderij is natuurlijk heerlijk in een klassieke Waldorf salade, maar ook een heel simpele salade als deze valt zeker in…

Bekijk het recept

Ingrediënten

1 spitskool
400 g tofu
4-6 tenen knoflook, in plakjes
1 tl kerriepoeder
2 el sesamolie
4-6 el zoete chilisaus

Bereidingstijd: minuten

Ingrediënten voor: personen

Bereiding

Snijd de tofu in blokjes en bestrooi ze met wat kerriepoeder en zout en laat ze even marineren.
Tip voor knapperige tofu: leg een plank met daarop een gewicht (bijvoorbeeld een conservenblik) op een blok tofu. Laat dit 10 min. staan. Zo loopt het teveel aan vocht eruit en bakt het beter.

Spoel de spitkool af onder de kraan, halveer, snijd de harde kern eruit en snijdt dan in dunne reepjes.

Leg in in een vergiet en schenk er een ketel kokend water over en laat uitlekken.

Verhit 1 el sesamolie in een wok en bak de tofu in delen goudbruin. Schep ze uit de wok op een bord. Schenk weer 1 el olie in de wok en roerbak de plakjes knoflook tot ze bijna gaan kleuren. Voeg de spitskool toe en roerbak tot je de kool gaar genoeg vindt. Voeg de gebakken tofu en 4-6 el chilisaus toe en laat alles al omscheppend warm worden.

Lekker met mie of rijst!

ANDERE RECEPTEN DEZE WEEK