Romige Franse spitskoolsoep

spitskoolsoep

ANDERE RECEPTEN DEZE WEEK

Spaghetti con scarola

pasta met andijvie, groene olijven , rozijn en pijnboompitten

Het was weer eens tijd voor een nieuw andijvie recept! In Italië heet andijvie ‘Scarola’ en ze eten het graag.

Bekijk het recept

Gebakken bloemkool uit de oven

hele bloemkool uit de oven

Dat is nog eens leuk, een hele bloemkool uit de oven. Elders staat nog een recept die nog simpeler is,…

Bekijk het recept

Nu de regen weer tegen de ramen klettert, heb ik wel weer zin in soepjes. Natuurlijk is spitskool ook heerlijk gestoofd, of in een salade, het is een heel veelzijdige groente. Ook in nasi doet hij het goed, kijk maar eens hier. Deze soep zit vol vitale groente en is supersimpel om te maken!

Ingrediënten

  • 1 spitskool
  • 1 dunne prei
  • 1 grote ui of twee kleinere
  • 2 teentjes knoflook
  • scheutje olijfolie
  • 750 ml heet water en 1 bouillonblokje
  • 125 ml slagroom
  • 1 el pittige mosterd
  • vers gemalen zwarte peper
  • vers geraspte nootmuskaat
  • paar druppels tabasco
  • snufje  cayennepeper

Bereidingstijd: 30 minuten

Ingrediënten voor: 4 personen

Bereiding

Pel de uien en knoflook en snipper ze beide fijn. Verhit een scheut olie in een soeppan en fruit op lage lam de ui en knoflook glazig. Maak de prei goed schoon en snijd in stukjes. Voeg deze toe aan de pan. Snijd dan ook de spitskool in stukjes en bak alles heel even aan. Voeg dan water en bouillonblokje toe en breng aan de kook. Kook 15 -20 min. tot de spitskool zacht is. Pureer de soep met een staafmixer of in een blender. Voeg de slagroom en mosterd toe en roer goed door. Maak op smaak met cayennepeper, tabasco en zwarte peper.