Rösti van bataat

5023bataat

ANDERE RECEPTEN DEZE WEEK

Bleekselderij-quinoa risotto met tomaat

Risotto van quinoa met bleekselderij en tomaat

Vroeger was quinoa hier in huis niet zo geliefd, maar sinds Meike het elders heeft gegeten, weten we hoe we…

Bekijk het recept

Pastinaak puree met tijm

Pastinaak puree met tijm en rode uienjus

Pastinaak en aardappels zijn heerlijk als je ze samen roostert in de oven, maar deze keer maakte ik een zachte…

Bekijk het recept

Bataat  wordt ook wel zoete aardappel genoemd, maar is eigenlijk helemaal geen familie van de aardappel, hij behoort tot de winde-familie. Het is wel een lekkere en leuke vervanger voor aardappel. Simpel uit de oven vind ik hem erg lekker, bataat-hasselbacks zijn ook leuk, maar deze keer probeerde ik rösti uit. En die smaken ook heel goed!

Ingrediënten

  • 500 g zoete bataat
  • 1 ui
  • 1 teen knoflook
  • 1 à 2 eieren
  • tijm
  • p&z
  • olie om te bakken

Bereidingstijd: 30 minuten

Ingrediënten voor: 4 personen

Bereiding

Schil de bataten en rasp grof of snijd in dunne reepjes. Knijp met je handen er flink stevig in, zodat er vocht uitkomt en doe het uitgeknepen spul in een ruime kom. Pel een ui en een teen knoflook, snipper de ui fijn en hak de knoflook fijn. Doe bij de bataat. Ris wat tijm boven de kom en meng met wat p&z en 1 ei door de bataat. Het moet enige samenhang hebben, misschien wil je nog een tweede ei er in. Ik bakte de rösti op een ingevette bakplaat in de oven (180°C, voorverwarmd), maar een koekenpan kan ook. Schep met een lepel of ijsbolletjestang bergjes op de bakplaat, het is genoeg voor 12 bergjes. Druk een beetje plat en bak 10 min. in de oven, keer ze dan voorzichtig om en bak nog 10 min. In de koekenpan gaan maar een paar per keer, leg ze op een bord met keukenpapier terwijl je de volgende bakt.

ANDERE RECEPTEN DEZE WEEK