Schorsenerensoep met kurkuma

soep van schorseneren en kurkuma, met room gegarneerd

ANDERE RECEPTEN DEZE WEEK

Palmkoolrisotto met shiitake

risotto met palmkool en gebakken shiitake

Dit recept is gemaakt door onze Meike! De opdracht was: maak iets met palmkool en shiitake, de uitkomst was deze…

Bekijk het recept

Chioggia bieten met veldsla en vijg

een carpaccio van chioggiabiet met eldsla, geitenkaas, walnoot en vijgen

Onze dochter Meike houdt van koken en kreeg onlangs van haar oma een mandoline kado. Nee, niet zo één met…

Bekijk het recept

Maakte ik pas al mooie gele schorseneren met kerrie en kokos, deze keer gingen ze samen met verse kurkuma en werden ze soep! Zelfs verstokte ‘ik lust geen schorseneren’-eters gaan dit volgens mij lekker vinden! Lekker met een knapperig stukje brood.

Ingrediënten

700 g schorseneren, 1 grote ui, 2 tenen knoflook, 1 kurkuma-knolletje, stukje gember (ongeveer 3 cm), 1 el garam massala, royale scheut olijfolie, 2 groentebouillonblokjes, pakje plantaardige room

Bereidingstijd: 45 minuten

Ingrediënten voor: 4 personen

Bereiding

Boen de schorseneren schoon onder de kraan en snijd onder- en bovenkant af. Schil ze onder een straaltje water met een dunschiller en snijd ze in stukken, zet ze even in een bak met water, anders verkleuren ze. Pel de ui en knoflook en snipper de ui, hak de knoflook fijn. Schil de gember en kurkuma en hak beide fijn. Pas op voor vlekken van de kurkuma! Verwarm een schut olie in een pan en fruit ui en knoflook tot de ui glazig is, Voeg gember en kurkuma toe en de garam massala. Laat even bakken en voeg dat de afgegoten schorsneren toe. Bak een minuutje en los intussen de bouillonblokjes op in 8 dl heet water. Voeg toe aan de soep en breng aan de kook. Kook de groente in 20-30 min. helemaal gaar en pureer met een staafmixer of blender tot een gladde soep. Garneer op het bord met wat room.