Schorsenerensoep met kurkuma

Print Friendly, PDF & Email

Maakte ik pas al mooie gele schorseneren met kerrie en kokos, deze keer gingen ze samen met verse kurkuma en werden ze soep! Zelfs verstokte ‘ik lust geen schorseneren’-eters gaan dit volgens mij lekker vinden! Lekker met een knapperig stukje brood.

Ingrediënten

700 g schorseneren, 1 grote ui, 2 tenen knoflook, 1 kurkuma-knolletje, stukje gember (ongeveer 3 cm), 1 el garam massala, royale scheut olijfolie, 2 groentebouillonblokjes, pakje plantaardige room

Bereidingstijd: 45 minuten

Ingrediënten voor: 4 personen

Bereiding

Boen de schorseneren schoon onder de kraan en snijd onder- en bovenkant af. Schil ze onder een straaltje water met een dunschiller en snijd ze in stukken, zet ze even in een bak met water, anders verkleuren ze. Pel de ui en knoflook en snipper de ui, hak de knoflook fijn. Schil de gember en kurkuma en hak beide fijn. Pas op voor vlekken van de kurkuma! Verwarm een schut olie in een pan en fruit ui en knoflook tot de ui glazig is, Voeg gember en kurkuma toe en de garam massala. Laat even bakken en voeg dat de afgegoten schorsneren toe. Bak een minuutje en los intussen de bouillonblokjes op in 8 dl heet water. Voeg toe aan de soep en breng aan de kook. Kook de groente in 20-30 min. helemaal gaar en pureer met een staafmixer of blender tot een gladde soep. Garneer op het bord met wat room.