Snijbietsoep met feta en munt

Print Friendly, PDF & Email

Snijbietsoep met feta en munt

ANDERE RECEPTEN DEZE WEEK

Andijviesalade met sinaasappel en walnotenolie

Print Friendly, PDF & Email

Deze salade kan ook met witlof gemaakt, de noten en de lekkere notenolie geven iets bijzonders!

Bekijk het recept

Rode kool met bataat en kikkererwten

Print Friendly, PDF & Email

Allemaal samen op één bord? Ja hoor, dat kan zeker!

Bekijk het recept

Snijbiet is een fantastische groente, heerlijk gestoofd of in een hartige taart, maar deze keer heb ik hem in een soep gestopt. Eerlijkheidshalve, de snijbiet lag net een dagje te lang te wachten en was al wat minder knapperig… maar zeker voor een soep maakt dat natuurlijk helemaal niet uit. Of je de yoghurt wel of niet toevoegt hangt een beetje van je smaak af, persoonlijk vond ik hem zonder de yoghurt al goed genoeg. Fris zurig, lekker met vers brood, in een ommezien heb je een lekker groene maaltijd in elkaar geflanst!

Ingrediënten

700 g snijbiet (of spinazie), 1 flinke ui, 2 tenen knoflook, scheut olijfolie, 1 groentebouillonblokje, verse munt, citroensap, nootmuskaat,  yoghurt, feta, peterselie

Bereidingstijd: 25 minuten

Ingrediënten voor: 4 personen

Bereiding

Pel en snipper ui en knoflook. Fruit glazig in een soeppan in een royale scheut olijfolie. Was de snijbiet en snijd de stelen in dunne reepjes en voeg toe aan de pan. Het groen snijd je in kleine stukjes en voeg je even later ook toe. Voeg het bouillonblokje en 800 ml water toe en breng aan de kook. Voeg ook een handje muntblaadjes toe, een beetje gedoogde munt kan ook.  Kook ongeveer 10 min. tot de snijbiet zacht is. Pureer de soep met een staafmixer en breng op smaak met een beetje citroensap (ongeveer 1 el), verse nootmuskaat en p&z. Roer er van het vuur af een bekertje yoghurt door. Serveer de soep met vers gehakte peterselie en munt en verkruimelde feta.

ANDERE RECEPTEN DEZE WEEK

Winterpostelein salade met ei-dressing en radijs

Print Friendly, PDF & Email

Hoera, de lente op een bordje!

Bekijk het recept

Knolselderij-kokossoep met radijsbladpesto

Print Friendly, PDF & Email

Tover een winterse knol om in vrolijk gele, zonnige soep!

Bekijk het recept