Spitskoolsalade met blauwe bessen

Spitskoolsalade met peer en blauwe bessen

ANDERE RECEPTEN DEZE WEEK

Chioggia bieten met veldsla en vijg

een carpaccio van chioggiabiet met eldsla, geitenkaas, walnoot en vijgen

Onze dochter Meike houdt van koken en kreeg onlangs van haar oma een mandoline kado. Nee, niet zo één met…

Bekijk het recept

Pasta met pompoensaus

Op Rosa’s school hielp ik met het uithollen van pompoenen, de bovenbouwleerlingen maakten een Halloween-pompoen.

Bekijk het recept

Een verrassende salade met besjes, dat is leuk! Alhoewel ik vast commentaar ga krijgen, want niet iedereen hier in huis houdt van fruit in het avondeten. En ja, mijn favoriete borden zijn blauw. Dit soort schatten verzamel ik het liefst op Franse brocante markten.  Heerlijk om mijn werk als excuus te hebben! Het oog wil ook gevoed aan tafel.

 

Ingrediënten

1 spitskool, 1 bakje blauwe bessen, 2 peren, 3 el mayonaise, 4 el yoghurt, kneepje citroensap of wat azijn, 1 el peterselie, p&z

Bereidingstijd: 12 minuten

Ingrediënten voor: 4 personen

Bereiding

Spoel de spitskool af, verwijder eventueel lelijk blad en halveer de kool dan. Snijd de kernen uit beide helften en snijd de kool in zo dun mogelijke reepjes. Doe in een kom en strooi er een beetje zout over en kneed de kool even met je handen, dat maakt de kool wat zachter. Roer een dressing van de mayonaise, yoghurt, wat peper en eventueel nog wat azijn of citroensap, als je van zurig houdt. Schil de peren desgewenst en snijd ze in blokjes. Was de bessen en laat ze uitlekken op een stukje keukenpapier. Was de peterselie en hak het fijn. Meng fruit, peterselie en dressing met de kool en dien op.

ANDERE RECEPTEN DEZE WEEK