Spitskool-salade met tomaat en basilicum

2921spitskool

ANDERE RECEPTEN DEZE WEEK

Snijbiet met linzen

Snijbiet met linzen

Een supersnelle stoof maak je met snijbiet en linzen uit een potje. Prima voor een doordeweekse dag met rijst of…

Bekijk het recept

Venkelsalade met rucola en feta

Venkelsalade met rucola en feta

Bietjes en rucola en feta, dat is bij ons thuis een heel traditionele combinatie. Gekookte bietjes, warm of koud, kunnen…

Bekijk het recept

De spitskooltjes uit de tuin zijn een mooie maatje voor een knapperige salade! Met wat mayonaise en tomaat en frisse basilicum? Heerlijk! Zo’n romige salade eten wij graag met gebakken aardappels, maar misschien verzin jij er wel iets heel anders bij, ook prima natuurlijk.

Ingrediënten

  • 1 spitskooltje
  • 3 tomaten
  • paar takjes basilicum
  • 2 el mayonaise
  • 4 el olijfolie
  • 1 tl witte wijnazijn
  • p&z

Bereidingstijd: 15 minuten

Ingrediënten voor: 4 personen

Bereiding

Halveer de spitskool, snijd de kern er uit en snijd in mooie fijne stukjes. Was de kool (daar wordt ie wat zachter van) en laat goed uitlekken. Roer de mayonaise, olie, azijn met p&z tot een sausje in een kom. Snijd de tomaten in kleine stukjes en snijd de basilicum fijn. Meng de kool door de saus, meng tomaat en basilicum er door en proef even voor je hem serveert.

ANDERE RECEPTEN DEZE WEEK

Bieten-kikkererwtenburgers

Bak je eigen vegaburger!

Bekijk het recept

Aubergine-courgettestoofpotje –

Lekker makkelijk met kikkererwten uit blik

Bekijk het recept