Spruitjes met kidneybonen en tomaat

Spruitjes met kidneybonen en tomaat

ANDERE RECEPTEN DEZE WEEK

Bloemkool soep met gepofte knoflook en citroen

Bloemkool, geroosterd in de oven, krijgt een heel lekkere, bijna nootachtige smaak.

Bekijk het recept

Rode kool met gember

Weer nét even een tikkie anders, geen kruidnagel maar gember in de rodekool!

Bekijk het recept

Spruitjes met kaassaus, altijd lekker. Spruitjes met pindasaus, ook leuk. Spruitjes met tomatensaus? Ja hoor, dat kan ook! Wij aten deze spruitjes met gierst en wat geraspte kaas erover, maar rijst of pasta zullen er ook goed bij smaken!

Ingrediënten

700 g spruitjes, 1 flinke ui, 1 teen knoflook, 150 g cherrytomaatjes, 1 potje tomatenpuree (100 g), 1 tl Provençaalse kruiden, ½ tl komijnpoeder, p&z, olie om te bakken

Bereidingstijd: 30 minuten

Ingrediënten voor: 4 personen

Bereiding

Maak eerst de spruitjes schoon, een redelijk tijdrovend klusje. Mijn tip: haal je puberende zoon of dochter erbij en doe het samen. Kun je meteen een beetje bijpraten! Pel de ui en knoflook en snipper beide fijn. Laat de kidneybonen uitlekken in een zeef en halveer alvast de tomaatjes. Stoom de spruitjes beetgaar in een minuut of 8. Verwarm een scheutje olie in een pan  en bak ui en knoflook glazig. Voeg kruiden toe en de tomatenpuree en een beetje (1 of 2 keer het volume van het tomatenpotje) water. Intussen zijn ook de spruitjes bijna gaar, prik even. Voeg de kidneybonen toe aan de tomaat en ook de gehalveerde cherrytomaatjes. Meng de spruitjes erdoor en proef voor p&z. En moet er nog wat vocht bij? Wij aten deze spruitjes met gierst en wat geraspte kaas ervoer, maar rijst of pasta zullen er ook goed bij smaken!