Stoofpeertjes
ANDERE RECEPTEN DEZE WEEK
Witlof is heerlijk en zo super veelzijdig! En je kan er echt veel meer mee doen dan de klassieke witlof-ham…
Bekijk het receptHmmm, verwarmende bietjes, dat is lekker op een koude winterse dag!
Bekijk het receptDat is niet moeilijk, maar kost wel even tijd. Het lekkerst is namelijk als je de peertjes langzaam, op een lage vlam, gaar laat worden. Heb je haast, snijd ze dan in kwarten en ga vol gas vooruit, dan zijn ze in 20 min. ook zacht.
(Snelle stoofpeertjes
Schil de peren en snijd ze in kwarten. Haal steel en pitjes weg en snijd ze in gelijkmatige partjes. Kook ze met dezelfde ingrediënten als in bovenstaand recept en ze zijn in 20 min. klaar.)
Ingrediënten
500 g stoofperen; ½ kaneelstokje*; 1 stukje citroenschil; 1 -2 el suiker (naar smaak); 1 el aardappelmeel of maïzena; scheutje rode wijn (of port, bessensiroop of bessensap) voor de smaak en de kleur
Bereiding
Schil de peren; voor een mooi effect laat je de stoofperen heel en laat je het steeltje zitten. Je kan ze ook halveren en de klokhuizen eruit snijden.
Zet de peren op met een bodem water (1 kopje) en een royale scheut rode wijn (port of rode bessensap kan ook) en voeg de citroenschil, het kaneelstokje en de suiker toe. Zorg dat er geen wit aan de citroenschil zit, dat geeft een bittere smaak. Als je wilt ook nog een lepel citroensap. Laat de peren 1-2 uur afgedekt op zacht vuur in het kookvocht garen.
Haal de stoofpeertjes met een schuimspaan uit de pan, verwijder het kaneelstokje en de citroenschil. Los in een kopje het aardappelmeel op in 2 el water en bindt hiermee het kookvocht. Schenk het kookvocht over de stoofpeertjes en serveer ze warm of koud, als bijgerecht of als toetje, met een bolletje ijs!
*Variaties maak je met gember i.p.v. kaneel. Een vanillestokje of een steranijs toevoegen is ook erg lekker.
ANDERE RECEPTEN DEZE WEEK
- 1
- 2
- 3
- …
- 377
- Volgende »