Tuinbonen met geitenkaas en peterselie

Tuinbonen met geitenkaas en peterselie

ANDERE RECEPTEN DEZE WEEK

Pastinaak uit de koekenpan

pastinaak gebakken met paprika, geserveerd met gierst en gehaktballetjes

Pastinaak is nog steeds een beetje een vreemde groente voor velen, maar vroeger werd hij veel gegeten, in tijden dat…

Bekijk het recept

Spaghetti con scarola

pasta met andijvie, groene olijven , rozijn en pijnboompitten

Het was weer eens tijd voor een nieuw andijvie recept! In Italië heet andijvie ‘Scarola’ en ze eten het graag.

Bekijk het recept

Dit is een heel simpele manier om tuinbonen te serveren en ik vind hem nog steeds één van de beste. En waarom zou je dan telkens iets nieuws moeten zoeken? Zo lang duurt het seizoen niet! Lekker met gebakken aardappelen, maar ook met graan of pasta heel geschikt. Sommige mensen menen dat je tuinbonen dubbel moet doppen, persoonlijk vind ik dat zonde van die gezonde buitenkant en bovendien veel te bewerkelijk. Als je ze niet te  lang kookt en geen zout toevoegt, is er niets aan de hand. Lang koken en zout maken de bonen taai. Voeg liever een snuf oregano of een takje bonenkruid toe!

Ingrediënten

1.2 kg tuinbonen, ½ bosje peterselie, 1 pakje verse geitenkaas of feta, ruime scheut olijfolie, zout

Bereidingstijd: 20 minuten

Ingrediënten voor: 4 personen

Bereiding

Dop de bonen en spoel ze af onder de kraan.  Kook de bonen met een bodem water en prik en proef regelmatig. Ik gebruik niet zo vaak een kookwekker, ik proef en besluit dan wanneer het goed is, dus ik kan je niet een exacte kooktijd geven. Maar na 5 min. moet je beslist een keer prikken! Was ondertussen de peterselie en hak hem fijn. Als de bonen gaar zijn, giet je ze af en hussel je ze om met olijfolie en de peterselie en als je wilt ook nog een snufje zout. Meteen serveren! Op het bord geef je ieder één of twee plakjes geitenkaas of je kruimelt er wat feta over. C’est tout!