Tzatziki van rode biet

Falafel balletjes

ANDERE RECEPTEN DEZE WEEK

Chinese kool soep met koekkruiden

Wonderlijk, hoe je zin krijgt in warme chocolademelk en speculaas, zelfs als je, zoals ik, nog niet echt bezig bent…

Bekijk het recept

Witloftaart met brie, rode ui en tijm

Witloftaart met brie, rode ui en tijm

Met een restje kaas uit de koelkast die prachtige tijm die nog steeds op ons eigen land staat te groeien,…

Bekijk het recept

Tzatziki van komkommer kennen we allemaal, maar wist je dat je het ook heel goed kan maken met geraspte rode biet? Een lief kleurtje, maar een stoere smaak! Wij aten het met een heerlijk broodje falafel. Gebakken aardappels en een lekker visje zouden ook een goede combinatie vormen.

Ingrediënten

2 gekookte rode bieten, geschild
150 g Turkse of Griekse yoghurt (het moet dikke yoghurt zijn)
2-3 teentjes knoflook
peper en zout
Eventueel naar smaak:
1 el balsamicoazijn
1 el olijfolie
wat geraspte schil van een sinaasappel, of wat dillegroen, vers of gedroogd

Bereidingstijd: minuten

Ingrediënten voor: personen

Bereiding

Rasp de bietjes in een vergiet en laat ze een half uurtje uitlekken. Druk het vocht er een beetje uit. Meng in een kom de yoghurt met de uitgeperste knoflookteentjes en de bietjes en breng het op smaak met peper en zout. Voeg wat dille of sinaasappelrasp toe voor een complexere smaak als je dat wilt. Ook wat azijn en olie zijn optioneel. Proef!
Hij wordt lekkerder als je hem een uurtje laat staan voor je gaat eten.

Serveer de tzatziki met knapperig brood of pita en falafelballetjes!