Veldsla salade met stoofpeer en blauwe kaas

salade van veldsla met stoofpeer, blauwe kaas en pecannoten

ANDERE RECEPTEN DEZE WEEK

Franse preisoep

Franse preisoep

Een klassieker in de Franse keuken, makkelijk te maken. Lekker bij de lunch of een makkelijke avondmaaltijd met wat vers…

Bekijk het recept

Artisjokken met Kievit’s favoriete saus

Artisjok met een lekker sausje

Artisjokken staan hoog op onze lijst van favoriete groenten. Ze zijn niet ingewikkeld om te bereiden en ook niet om te…

Bekijk het recept

We maakten stoofpeertjes voor bij de stamppot zuurkool en als er dan wat overblijft… maakt je er een lekker toetje mee óf je stopt ze voor de verandering in de salade. Ik heb het niet uitgeprobeerd, maar ik denk dat het ook prima smaakt met dun gesneden venkel of witlof. Creatief zijn in de keuken is leuk!

Ingrediënten

  • 100 g veldsla
  • 25 g ongezouten pecannoten
  • 2 gekookte stoofpeertjes
  • 50 g blauwe kaas
  • 2 el kookvocht van de peertjes
  • 2 el goede olijfolie
  • p&z

Bereidingstijd: 20 minuten

Ingrediënten voor: 4 personen

Bereiding

Snijd de wortelvoetjes van de veldsla en was het, zwier daarna droog. Rooster de pecannoten in een droge koekenpan, let goed op dat ze niet verbranden! Roer een dressing van de olie en azijn, met een beetje p&z. Snijd de stoofpeertjes in plakjes, verwijder de pitjes. Verdeel de veldsla over de borden en leg de partjes peer er bovenop. Sprenkel de dressing erover. Verkruimel de blauwe kaas over de peren en breek de pecannoten er overheen.