Venkelsalade met rucola en feta

Venkelsalade met rucola en feta

ANDERE RECEPTEN DEZE WEEK

Geroosterde pompoen met sjalot en salie

Geroosterde pompoen met sjalot en salie

Supersimpel en superlekker, daar houden we van bij Kievit! Zacht gebakken pompoen is heerlijk bij rijst of quinoa. Wij eten…

Bekijk het recept

Worteltaart met kaas

Hartige taart met regenboogpeen en kaas

Die regenboogpeen  vind ik geweldig, maar ook telkens weer een uitdaging. Want die paarse wortel kleurt alles mee, als je…

Bekijk het recept

Bietjes en rucola en feta, dat is bij ons thuis een heel traditionele combinatie. Gekookte bietjes, warm of koud, kunnen dan ook prima de venkel in dit recept vervangen, maar het punt dat ik wil maken is juist dat je ook de venkel zo heerlijk rauw kunt eten! Dun snijden en even in de dressing laten staan en je hebt in een mum van tijd een heerlijk frisse salade. Andere variaties zijn met citrus en olijven, of met tomaat, ook heel lekker.

Ingrediënten

1 grote venkelknol, zakje rucola, 1 pakje feta, 1 citroen, 1 sjalotje, 3 el olijfolie, ½  tl Franse mosterd, p&z

Bereidingstijd: 15 minuten

Ingrediënten voor: 4 personen

Bereiding

Snipper het sjalotje heel fijn en meng in een kom met 2 el citroensap, mosterd, olie en p&z tot een dressing. Halveer de venkel, verwijder de kern en snijd de venkel in heel dunne reepjes. Meng de venkel met de dressing en laat even intrekken. Was de rucola en zwier droog. Snijd de feta in kleine blokjes. Meng de feta en rucola door de venkel en proef of er nog wat citroensap of peper bij moet. Lekker met vers brood of gebakken aardappels.

ANDERE RECEPTEN DEZE WEEK