Venkelsalade met sinaasappel en olijven
Een klassieker uit Sicilië, deze venkelsalade. Je kookt met wat er voor handen is, nou dat wordt dan venkel, sinaasappel en olijven, je zou er in ons kikkerlandje niet zomaar opkomen. Extra lekekr met een beetje gehakte rozemarijn erdoor en ingewikkeld is het allemaal niet.
Ingrediënten
- 500 g venkel
- 2 -4 handsinaasappels
- 6 el olijfolie
- 1 el rode of witte wijnazijn
- 1 rode ui
- 1 takje rozemarijn
- 1 klein potje kalamata olijven
- p&z
Bereiding
Pel de rode ui en snijd in dunne ringen. Doe in een slakom en strooi er een beetje zout over en besprenkel met de azijn. Maak de venkel schoon, trek van de buitenkant eventuele draadjes er uit. Snijd onder– en bovenkant bij en halveer de knol. Snijd de harde kern er uit. De afsnijdsels kun je gebruiken voor een bouillon, bewaar ze in je koelkast. Snij dan de venkel in heel dunne reepjes, echt zo dun als je kan. Doe de venkel in de schaal bij de uien. Schil de sinaasappels boven de kom, zodat het sap in de kom valt en snijd met een goed scherp mes de partjes vruchtvlees tussen de vliezen uit. Knijp het sap uit de restanten. Ris de naaldjes van een takje rozemarijn en hak ze fijn, doe ze bij de venkel .Snijd de olijven eventueel doormidden en voeg toe aan de salade. Maal er wat peper over en sprenkel olijfolie er over. Meng alles en serveer.
ANDERE RECEPTEN DEZE WEEK
Verrassende combinatie van knapperig en zacht!
Bekijk het recept- 1
- 2
- 3
- …
- 403
- Volgende »