Winterpostelein salade met ei-dressing en radijs

winterposteleinsalade met eierdressing en plakjes radijs

ANDERE RECEPTEN DEZE WEEK

Witlofsalade met walnoot en peer 

In Frankrijk wandelden we onlangs tussen de notenbomen en smikkelden we onderweg van vers gedopte walnoten.

Bekijk het recept

Koolraap brengt vitaliteit en -ook handig- een lampionnetje

koolraap

Een koolraap is een minder geliefde groente, sommige mensen kennen deze knoepert zelfs niet eens!

Bekijk het recept

Winterpostelein is zo’n lekker groen oppeppertje  en met de eerste radijs van het seizoen wordt het een vrolijke salade! Winterpostelein eet je het beste rauw, gekookt slinkt hij veel te erg. Ben je niet zo’n salade eter, stamp hem dan rauw door de puree.  Gebruik het blad van de radijsjes in een soepje of maak er een lekkere pesto mee, bv. voor de knolselderijsoep!

Ingrediënten

  • 1 zakje winterpostelein
  • 10 radijsjes
  • 2 eieren
  • 1½ el witte wijnazijn
  • 1 el olijfolie
  • 1 flinke el yoghurt
  • 1 tl mosterd
  • p&z

Bereidingstijd: 15 minuten

Ingrediënten voor: 4 personen

Bereiding

Zet de eieren op met koud water en kook ze als het water kookt nog 6 min. Was de winterpostelein goed en slinger droog. Was ook de radijsjes, snijd vast boven- en onderkant bij. Laat de eieren schrikken onder de koude kraan en pel ze. Snijd ze in kleine stukjes en doe in een kommetje. Voeg overige ingrediënten voor de dressing toe en prak met een vork tot een dikke saus. Meng de postelein met de dressing (of verdeel in klodders over de sla, wat je wilt) en versier met plakjes radijs.