Winterse rode kool salade

Winterse rode kool salade met appel, kruidnagel, citroen en kaneel

ANDERE RECEPTEN DEZE WEEK

Broccoli met gember en sesamzaad

Broccoli met gember en sesamzaad

Gember is prachtig. In elk zichzelf respecterende horecagelegenheid kun je tegenwoordig gemberthee krijgen en dat is in deze tijd van…

Bekijk het recept

Boerenkoolcurry met kikkererwten en kokos

Boerenkoolcurry met kikkererwten en kokos

Bij boerenkool denk je meestal aan stamppot, natuurlijk, hartstikke lekker, maar wist je dat je het ook prachtig kan stoven?

Bekijk het recept

Lekker hoor, klassiek gestoofde rode kool, maar misschien heb je wel eens zin in iets anders. Je kan hem proberen in een soep, maar ook een frisse salade behoort tot de mogelijkheden. De appeltjes, kruidnagel en kaneel blijven, maar dat koken laat je gewoon achterwege. Verrassend fris!  Lekker bij rijst of een aardappelschotel, of met lekker bruinbrood en notenpasta.

Ingrediënten

  • 400 g rode kool
  • 2 appels
  • 1 citroen
  • 3 el gembersiroop
  • 1 tl zeezout
  • 1 tl kruidnagelpoeder
  • 1 tl kaneel
  • 5 el olijfolie

Bereidingstijd: 20 minuten

Ingrediënten voor: 4 personen

Bereiding

Haal lelijk blad van de rode kool en klief hem met een groot mes doormidden.  Waarschijnlijk is één helft wel genoeg! Snijd de kern er uit en daarna de kool met een groot mes heel fijn snijden, of met een mandoline heel fijn schaven. De kool in een grote kom doen, er wat zout over strooien en met je handen even er in knijpen en kneuzen. Citroenschil raspen op een fijne rasp, gebruik alleen de gele schil, het wit is bitter. De citroen daarna uitpersen. Doe de citroenrasp  en het sap (misschien niet meteen alles!) bij de rode kool en de gembersiroop, olie en kruiden. Meng alles door elkaar en laat minstens een uur staan, zodat de smaken goed kunnen intrekken. Snijd de appels in schijfjes of blokjes en meng door de salade.

ANDERE RECEPTEN DEZE WEEK