Klassieke gestoofde rode kool

kerstgerecht met rodekool

geschreven door Kievit op 15 december 2017

Rode kool is niet eng! Maar je bent wel een rund als je er mee stunt.  Hier een basisrecept voor klassieke gestoofde rode kool. Let op, de ingrediënten in het filmpje zijn iets anders dan in onderstaand recept, dat komt omdat het filmpje van vorig jaar is. Hij is te leuk om niet nog een keer te gebruiken…

Ingrediënten: 1 rode kool (750 g); 2 goudrenetten of andere zure appelen; 2 el wijnazijn; ½ tl kruidnagelpoeder of 6-8 kruidnageltjes; 1 laurierblad; 3 el appelstroop; 1 grote el boter; snufje zout

Bereiding: Halveer de kool, snijd in kwarten en snijd de kern weg. Snijd daarna in dunne reepjes. Schil de appelen, snijd de klokhuizen er uit en snijd in blokjes. Doe de kool in een ruime pan met dikke bodem en meng met de appelstukjes. Doe er een kop water op, het laurierblad en kruidnagel, de azijn en breng het aan de kook. Doe een deksel op de pan en laat het op een laag vuur 1 uur heel zacht garen, houd het vochtgehalte in de gaten.

Vis laurierblad en eventuele kruidnagels er uit en meng er 3 el appelstroop en de boter door en zout naar smaak. Als het goed is, is de kool zo goed als drooggekookt, anders kun je eventueel kookvocht afgieten of binden met een maïzena-papje, zo’n plasje kookvocht op je bord is niet chic.

In dit filmpje zie je stap voor stap hoe je rode kool stooft.

Dit is een kookfilmpje van Kievit! Wij hebben als doel om te laten zien dat koken met echte groenten veel makkelijker is dan mensen denken. Wij zijn geen koks, we zijn gewoon Kievitters met een hele drukke baan én kinderen én we zijn gek van biologische groenten. Zo koken we ook! Dus verwacht geen professionele kookfilmpjes, maar misschien wel net even dat extra stukje duidelijkheid en procesinformatie die je van je rodekoolvrees afhelpen… Veel kookplezier toegewenst!

Laat hier je reactie achter


Voor weetjes, recepten & inspiratie bezoek ons blog of bekijk onze recepten.


Vragen?
Stuur ons gerust een mailtje!