Wintersla met citrus- voor witlof, andijvie of Chinese kool

2502 2018 - witlof-chinese kool

ANDERE RECEPTEN DEZE WEEK

Crème verveine met gepocheerd fruit

Créme met gepocheerd fruit en een infusie met verveine, citroen, munt en aardbei

Oelala, die verveine uit onze kas, daar wilde ik mee experimenteren! Ik maakte al eens een heel lekkere pesto, maar…

Bekijk het recept

Bleekselderijsalade met komkommer en appel

Bleekselderijsalade met komkommer en appel

Bleekselderij is natuurlijk heerlijk in een klassieke Waldorf salade, maar ook een heel simpele salade als deze valt zeker in…

Bekijk het recept

Op  lekker frisse, winterse salade. En of je ‘m nou maakt met witlof, andijvie of Chinese kool: het is allemaal lekker. Ook met dungesneden venkel of winterpostelein smaakt deze combinatie goed.  Voor wat meer pit voeg je wat ringetjes rode ui toe, voor meer vulling is zachte fetakaas een optie.

Ingrediënten

  • 500-700 g witlof of Chinese kool, venkel, 300 g andijvie  of 150 g winterpostelein
  • 1  bloedsinaasappel
  • 1 mandarijn
  • 2 el olijven (zwart of groen)
  • 1 el rode wijnazijn
  • opgevangen sap van de sinaasappel
  • 3 el olijfolie
  • 1 tl korianderzaad of gemalen koriander
  • p&z

Bereidingstijd: 20 minuten

Ingrediënten voor: 4 personen

Bereiding

Schil met een scherp mesje de sinaasappel, zodat het wit weg is. Snijd het vruchtvlees tussen de vliesjes uit en vang het sap op in een kommetje. Gewoon pellen en in stukjes snijden kan natuurlijk ook. Pel de mandarijn en halveer de partjes. Stamp de korianderzaadjes fijn in een vijzel. Maak een dressing van het opgevangen sap, azijn, p&z en 3 el goede olijfolie. Halveer de olijven. Maak de groente schoon en snijd in reepjes. Hussel de groente om met de dressing, korianderzaad, citrusfruit en de olijven en serveer.

ANDERE RECEPTEN DEZE WEEK