Witlofsoep met salie en honing
ANDERE RECEPTEN DEZE WEEK
Yes, het regent en we eten stamppot, Holland op zijn best! Alhoewel, ook in een risotto of pastagerecht zijn raapstelen…
Bekijk het receptVroeger was quinoa hier in huis niet zo geliefd, maar sinds Meike het elders heeft gegeten, weten we hoe we…
Bekijk het receptEen soepje voor echte witlofliefhebbers! Het bittertje van de witlof is voor sommige mensen geluk op de tong, anderen vinden dat juist een beetje moeilijk. Die laatsten doen er beter aan om bijvoorbeeld een witlof-ovenschotel te maken, daarin krijgt de witlof niet de overhand. Deze soep wordt zachter door her op het laat een eitje door te roeren, een geweldige tip van mijn schoonmoeder, die hielp met proeven in de keuken. Je kan de soep wat luxer maken met een topping van wat gebakken spekjes, snippers zalm, eierkruim of, daar koos ik voor, kruimels feta.
Ingrediënten
500 g witlof, 2 groentebouillon- of kippenbouillontabletten, 2 teentjes knoflook, 1 sjalotje, 1 el olijfolie, 2 tl mosterd, ½ el honing, 2 tl balsamicoazijn, 1 el gehakte verse salie (of 2 tl gedroogde), 1 ei, peper, eventueel een scheutje room of koffieroom, voor de topping:, kies uit gebakken spekjes, gekookte ham, zalmsnippers of fetakruimels, en verder:, wat gehakte peterselie
Bereiding
Pel en snipper het sjalotje en de knoflook. Maak de witlof schoon en snij deze in grove repen. Verhit de olie in een soeppan en bak hierin de sjalot en de knoflook glazig. Voeg de witlof toe en bak deze heel even al roerend mee. Voeg 600 ml water toe en de gehakte salie en bouillonblokjes en breng aan de kook. Laat 10 min. zachtjes koken en pureer de soep met de staafmixer. Maak de soep op smaak met mosterd, honing en wat balsamico-azijn en eventueel wat room. Kluts het ei los in een kommetje en roer dit door de soep. Garneer met wat peper, peterselie en een topping naar keuze.
ANDERE RECEPTEN DEZE WEEK
- 1
- 2
- 3
- …
- 377
- Volgende »