Bleekselderijsalade met avocado

Bleekselderijsalade met avocado

ANDERE RECEPTEN DEZE WEEK

Raapstelenstamppot met gebakken appel

Raapstelenstamppot met gebakken appel en blokjes gebakken rooktofu

Yes, het regent en we eten stamppot, Holland op zijn best! Alhoewel, ook in een risotto of pastagerecht zijn raapstelen…

Bekijk het recept

Bleekselderij-quinoa risotto met tomaat

Risotto van quinoa met bleekselderij en tomaat

Vroeger was quinoa hier in huis niet zo geliefd, maar sinds Meike het elders heeft gegeten, weten we hoe we…

Bekijk het recept

Knapperige bleekselderij met frisse appel, dat kenden we al, een klassieke Waldorfsalade kwam hier ook al voorbij, maar nu mag de lekker zachte avocado een beetje tegenwicht bieden aan de knapperigheid. Voor de verandering heb ik de bleekselderij even geblancheerd (dat is: kort onderdompelen in kokend water), maar dat hoeft natuurlijk niet persé. Gebruik de buitenste stelen van de bleekselderij voor de salade, de binnenste smaken sterker en kun je mooi in een soepje stoppen.

Ingrediënten

1/2 struik bleekselderij, 1 avocado, citroensap, 1 appel, 50 g pijnboompitjes, 2 el gehakte peterselie, Voor de dressing:, 3 el olijfolie, 2 el azijn, 1 tl honing, p&z

Bereidingstijd: 15 minuten

Ingrediënten voor: 4 personen

Bereiding

Snij de stengels bleekselderij in plakjes en blancheer ze kort, laat ze daarna afkoelen. Maak in een kom de dressing. Meng alle ingrediënten voor de dressing. Snij de avocado en de appel in stukjes en besprenkel ze met wat citroensap. Rooster de pitjes in een droge koekenpan, blijf erbij, ze gaan snel te hard! Laat daarna afkoelen op een bordje. Hak de peterselie fijn. Meng de bleekselderij, appel en peterselie goed met de dressing en meng er vervolgens voorzichtig de avocado erdoor. Bestrooi met de pitjes en serveer.