Broccoli roerbak met cashewnoten

broccoli met cashewnoten

ANDERE RECEPTEN DEZE WEEK

Blote billetjes in het gras

stamppot met snijbonen en witte bonen

Lentekriebels? Nou misschien, maar dit is gewoon de naam voor een super ouderwetse stamppot, ons culinair erfgoed. 

Bekijk het recept

Rode bietenpannenkoek met rucola  en appel

Rode bietenpannenkoek met rucola  en appel

Bietjes en rucola, dat is een fijne combinatie. Heerlijk als salade samen, met vis of witte kaas erbij heerlijk.

Bekijk het recept

Lekker snelle broccoli, dat willen we wel! Broccoli is een supergezonde groente en je kan er heel veel lekker mee maken. Favoriet bij onze kinderen was vroeger broccolisoep en snelle pasta met broccoli, inmiddels eten we wat kruidiger en zijn gember en rode peper ook toegestaan in de keuken. Lekker met rijst of noedels, maar ook met gebakken aardappels uit de oven heel smakelijk.

Ingrediënten

  • 700 g broccoli
  • 3 el olie
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 el vers geraspte gember
  • stukje rode peper
  • 100 g geroosterde cashewnoten
  • 3 el tamari
  • 1 el geroosterde sesamolie

Bereidingstijd: 20 minuten

Ingrediënten voor: 4 personen

Bereiding

Snijd roosjes van de broccolistronk, schil de stronk en snijd in blokjes, bij bimi gebruik je gewoon alles. Kook of stoom bijna beetgaar, spoel dan snel af met koud water en laat uitlekken. Pel de knoflook en hak fijn en rasp de gember. Hak ook de rode peper fijn. Verwarm de olie in een wok en fruit de knoflook, gember en rode peper tot het lekker gaat ruiken. Schep de broccoli en cashewnoten erdoor en roerbak 2-3 min. Sprenkel de sojasaus en sesamolie erover en schep nog even goed om.