Broccolisoep met bonen
ANDERE RECEPTEN DEZE WEEK
Bloemkool, geroosterd in de oven, krijgt een heel lekkere, bijna nootachtige smaak.
Bekijk het receptWeer nét even een tikkie anders, geen kruidnagel maar gember in de rodekool!
Bekijk het receptIngrediënten
700 g broccoli, 2 tenen knoflook, 2 uien, 2 stengels bleekselderij, 2 tl gedroogde rozemarijn, 2 blokjes groentebouillon, 1 blik boterbonen (à 400 g), olijfolie, p&z
Bereiding
Was de broccoli en snijd de roosjes van de stronk. Schil de stronk en snijd in plakjes. Fruit de knoflook en uisnippers goudgeel in een scheut olijfolie. Voeg de bleekselderij toe en bak even mee. Voeg de broccoli toe, de rozemarijn en de bouillonblokjes en voeg ongeveer 1½ l water toe. Breng aan de kook en laat 10 -12 min. koken tot de broccoli gaar genoeg is. Pureer de soep met een staafmixer of in de keukenmachine, laat er gerust nog wat grove stukken in zitten, voeg de (uitgelekte) bonen toe en warm de soep nog even goed door. Proef voor p&z en besprenkel met wat olijfolie in de kom.
ANDERE RECEPTEN DEZE WEEK
- 1
- 2
- 3
- …
- 377
- Volgende »