Knolselderijsalade met appel

salade-knolselderij-appel-1024x576-1-300x169

ANDERE RECEPTEN DEZE WEEK

Worteltaart met kaas

Hartige taart met regenboogpeen en kaas

Die regenboogpeen  vind ik geweldig, maar ook telkens weer een uitdaging. Want die paarse wortel kleurt alles mee, als je…

Bekijk het recept

Knolselderij-risotto met knolselder-schnitzel

Knolselderij-risotto met knolselder-schnitzel

Knolselderij in augustus? Jazeker, ook als het geen snertweer is, is dit een heerlijke groente! In dit recept, dat eigenlijk…

Bekijk het recept

Knolselderij een wintergroente? In deze frisse salade niet hoor! Knolselderij is een prachtige salade maker, je kan hem ook gebakken toevoegen aan je salade, zoals in deze salade met eryngii of deze meer winterse variant. Of je maakt een klassieke sellerie-salade, beter als uit zo’n bakje!

Ingrediënten

  • ½ knolselderij
  • 2 frisse appels
  • 75 g walnoten
  • handvol peterselie
  • voor de dressing:
  • 1 el appelciderazijn
  • 1 sjalot
  • 2 tl Franse mosterd
  • geraspte schil en sap van ½ citroen
  • 2 tl vloeibare honing
  • 85 ml olijf- of notenolie
  • p&z

Bereidingstijd: 20 minuten

Ingrediënten voor: 4 personen

Bereiding

Snijd het sjalotje fijn en meng met de azijn, 2 el citroensap; mosterd en honing in de keukenmachine. Voeg terwijl het draait de olie in een dun straaltje toe. Maak op smaak met p&z en eventueel meer citroensap. Rooster de  walnoten in een droge koekenpan tot ze geuren en laat ze afkoelen op een bordje. Haf ze grof. Verwijder klokhuizen uit de appels en snijd in dunne partjes. Besprenkel licht met wat citroensap. Schil de knolselderij en rasp of snijd in heel dunne sliertjes. Hussel meteen om, samen met de appels en zoveel dressing dat de salade er licht mee is bedekt. Bestrooi met gehakte peterselie, walnoten en citroenrasp en serveer.