Pittige pastinaaksoep
ANDERE RECEPTEN DEZE WEEK
Blini’s zijn een uit Oost-Europa afkomstig deeggerecht dat een kruising lijkt tussen een pannenkoek, poffertje en eierkoek. Hieronder een variant…
Bekijk het receptDit is een variatie op de klassieke salade Niçoise. Ook klassiekers zijn aan verandering onderhevig, want tijden veranderen, inzichten ook…
Bekijk het receptPastinaak is voor veel mensen nog steeds een wat vreemde groente, maar gezien zijn veelzijdigheid en smakelijkheid zou dat niet zo moeten zijn. Zoetig, kruidig, wortelig maar toch anders, pastinaak is een prachtige groente! Geschikt om soep mee te maken, in de oven te roosteren, te bakken in de koekenpan, als puree… de toepassingen zijn legio. Wij houden erg van pastinaak uit de oven, simpel met aardappels, knoflook en misschien wat tijm of rozemarijn. Mocht je nou niet zo erg houden van de smaak van pastinaak, probeer dan eens deze soep. Verrassend anders door een vleugje pindakaas!
Ingrediënten
- 3 geschilde pastinaken
- 1 rode ui
- 2 tenen knoflook
- 2.5 cm gember
- 2 el olijfolie
- 1½ blokje groentebouillon
- 2 el pindakaas
- 1 klein blikje kokosmelk
- snufje chilipoeder
- 2 tl komijn
- ½ bakje taugé
voor de topping:
- 2 el geschaafde kokos
- 1 el pompoenzaad
- beetje geraspte schil van 1 sinaasappel
- verse koriander
Bereiding
Verwarm de oven op 200°C. Boen de pastinaken schoon en snijd ze in gelijke stukken. Pel ui en knoflook en snijd de uit in kwarten. Schil de gember en snijd in plakjes. Leg een vel bakpapier op de bakplaat en spreid de pastinaken, ui, knoflook en gember er over uit. Sprenkel er wat olie over en hussel het even om. Rooster het 20 minuten en controleer dan even of de pastinaak zacht genoeg is, anders rooster je nog even langer. Maak intussen de topping voor de soep. Rooster pompoenpitjes en de kokos op laag vuur tot de pitjes gaan knapperen. Rasp er een beetje sinaasappelrasp over. Hak ook alvast de koriander fijn en was de taugé. Als de pastinaak gaar is, doe je de groente in de blender (of gebruik een staafmixer en ruime pan) en voeg de bouillonblokjes, 7 dl heet water, de pindakaas, kokosmelk, chilipoeder en komijn in de blender en mix het tot een gladde soep. Misschien moet er iets meer vocht bij! Warm de soep weer op en serveer met wat taugé, topping en gehakte koriander.
ANDERE RECEPTEN DEZE WEEK
- 1
- 2
- 3
- …
- 377
- Volgende »