Snijbietsoep met feta en munt

Snijbietsoep met feta en munt

ANDERE RECEPTEN DEZE WEEK

Broccoli met gember en sesamzaad

Broccoli met gember en sesamzaad

Gember is prachtig. In elk zichzelf respecterende horecagelegenheid kun je tegenwoordig gemberthee krijgen en dat is in deze tijd van…

Bekijk het recept

Boerenkoolcurry met kikkererwten en kokos

Boerenkoolcurry met kikkererwten en kokos

Bij boerenkool denk je meestal aan stamppot, natuurlijk, hartstikke lekker, maar wist je dat je het ook prachtig kan stoven?

Bekijk het recept

Snijbiet is een fantastische groente, heerlijk gestoofd of in een hartige taart, maar deze keer heb ik hem in een soep gestopt. Eerlijkheidshalve, de snijbiet lag net een dagje te lang te wachten en was al wat minder knapperig… maar zeker voor een soep maakt dat natuurlijk helemaal niet uit. Of je de yoghurt wel of niet toevoegt hangt een beetje van je smaak af, persoonlijk vond ik hem zonder de yoghurt al goed genoeg. Fris zurig, lekker met vers brood, in een ommezien heb je een lekker groene maaltijd in elkaar geflanst!

Ingrediënten

700 g snijbiet (of spinazie), 1 flinke ui, 2 tenen knoflook, scheut olijfolie, 1 groentebouillonblokje, verse munt, citroensap, nootmuskaat,  yoghurt, feta, peterselie

Bereidingstijd: 25 minuten

Ingrediënten voor: 4 personen

Bereiding

Pel en snipper ui en knoflook. Fruit glazig in een soeppan in een royale scheut olijfolie. Was de snijbiet en snijd de stelen in dunne reepjes en voeg toe aan de pan. Het groen snijd je in kleine stukjes en voeg je even later ook toe. Voeg het bouillonblokje en 800 ml water toe en breng aan de kook. Voeg ook een handje muntblaadjes toe, een beetje gedoogde munt kan ook.  Kook ongeveer 10 min. tot de snijbiet zacht is. Pureer de soep met een staafmixer en breng op smaak met een beetje citroensap (ongeveer 1 el), verse nootmuskaat en p&z. Roer er van het vuur af een bekertje yoghurt door. Serveer de soep met vers gehakte peterselie en munt en verkruimelde feta.

ANDERE RECEPTEN DEZE WEEK