Spaghetti met venkel en ansjovis

1718-venkel4

ANDERE RECEPTEN DEZE WEEK

Raapstelenstamppot met gebakken appel

Raapstelenstamppot met gebakken appel en blokjes gebakken rooktofu

Yes, het regent en we eten stamppot, Holland op zijn best! Alhoewel, ook in een risotto of pastagerecht zijn raapstelen…

Bekijk het recept

Bleekselderij-quinoa risotto met tomaat

Risotto van quinoa met bleekselderij en tomaat

Vroeger was quinoa hier in huis niet zo geliefd, maar sinds Meike het elders heeft gegeten, weten we hoe we…

Bekijk het recept

Spaghetti met venkel, dat is in een half uurtje klaar en wat ons betreft altijd goed. We hebben ook en recept met gehaktballetjes, dit recept met ansjovis is daar eigenlijk gewoon een variant op. De rozijnen kun je desgewenst ook gewoon weglaten natuurlijk.

 

Ingrediënten

700 g venkel (2-3 knollen), 350 g spaghetti, 1 handje rozijnen, 1 teen knoflook, 1 potje ansjovis, 3-4 el paneermeel, olijfolie, peper

Bereidingstijd: 30 minuten

Ingrediënten voor: 4 personen

Bereiding

Verwarm een scheut olijfolie in een ruime pan op een laag vuur en voeg de gesneden venkel en wat peper naar smaak toe. Zout hoeft niet, want de ansjovis is zout genoeg. Doe de deksel op de pan en laat de venkel onder af en toe roeren 20 min. stoven. Zorg dat de venkel niet aanbrand en voeg eventueel een scheutje water bij de venkel. Voeg halverwege de kooktijd de rozijnen toe. Kook ondertussen de spaghetti en laat deze na de kooktijd goed uitlekken. pel het teentje knoflook en snijd in dunne plakjes of pers het uit boven een kommetje. Meng de ansjovis en knoflook met 3-4 el olijfolie in een schaaltje. Roer voor het serveren het paneermeel en het ansjovismengsel door de venkel. Schep de spaghetti op een bord en schep de venkel er op.