Venkel met gehaktballetjes en pasta

Print Friendly, PDF & Email

Venkel met gehaktballetjes en pasta

ANDERE RECEPTEN DEZE WEEK

Mmm, venkel, je kan er van alles mee. Heel traditioneel met vis of tomaat, maar ook deze variant met gehakt en pasta is redelijk traditioneel: het is een bewerking van een Siciliaans recept. Helaas vinden mijn huisgenoten rozijnen in hun eten echt niet lekker, maar die kan je natuurlijk ook uitstekend weglaten. Zelf vind ik zo’n onverwacht zoetje juist leuk, dus ik deed ze er tóch door…. ik kreeg zowat allemaal op mijn bord, haha! Wil je een supersnelle versie: bak het gehakt rul, dat kan ook heel goed!

Ingrediënten

700 g venkel, 2 tenen knoflook, 2 el rozijnen, 2 el pijnboompitjes, 4 el olijfolie, 100 ml witte wijn, 350 g pasta, Voor de gehaktballetjes:, 300 g gehakt, 1 tl zout, peper, 1 tl venkelzaadjes, 1 ei, handvol havermout of kopje broodkruim

Bereidingstijd: 30 minuten

Ingrediënten voor: 4 personen

Bereiding

Wel de rozijnen in een kopje heet water. Maak dan eerst de gehaktballetjes: meng de ingrediënten door elkaar en rol er kleine balletjes van (ongeveer ter grootte van een cherrytomaat, zou ik zeggen). Verwarm de olie in een ruime pan en bak de gehaktballetjes rondom bruin. Zet vast water op voor de pasta. Pel de teentje knoflook en snijd in plakjes, voeg toe aan de gehaktballetjes en bak op laag vuur. Maak intussen de venkel schoon en snijd in dunne reepjes. Bewaar eventueel wat van het groen ter garnering straks. Voeg de pijnboompitjes toe aan de pan en bak even mee. Daarna doe je de venkel in de pan en bak je een paar minuten voorzichtig omscheppend. Voeg de wijn en de afgegoten rozijnen toe en laat met een deksel op de pan gaar stoven in een minuut of 10. Proef voor p&z. Intussen kook je de pasta gaar volgens de aanwijzingen op het pak. Serveer de pasta met de venkel en maal er wat peper over.*Wil je een supersnelle versie: bak het gehakt rul, dat kan ook heel goed!

ANDERE RECEPTEN DEZE WEEK