Spruitjes met kidneybonen en tomaat

Spruitjes met kidneybonen en tomaat

ANDERE RECEPTEN DEZE WEEK

Sajoer van Chinese kool

Sajoer van Chinese kool

Een sajoer houdt het midden tussen soep en groentegerecht. Met wat meer vocht en minder rijst op je bord voelt…

Bekijk het recept

Pastinaak taartje met rode ui en paprika

Pastinaak, ui en paprika, ik combineerde ze al eerder, kijk maar hier. Met een beetje andere bereiding wordt het toch…

Bekijk het recept

Spruitjes met kaassaus, altijd lekker. Spruitjes met pindasaus, ook leuk. Spruitjes met tomatensaus? Ja hoor, dat kan ook! Wij aten deze spruitjes met gierst en wat geraspte kaas erover, maar rijst of pasta zullen er ook goed bij smaken!

Ingrediënten

700 g spruitjes, 1 flinke ui, 1 teen knoflook, 150 g cherrytomaatjes, 1 potje tomatenpuree (100 g), 1 tl Provençaalse kruiden, ½ tl komijnpoeder, p&z, olie om te bakken

Bereidingstijd: 30 minuten

Ingrediënten voor: 4 personen

Bereiding

Maak eerst de spruitjes schoon, een redelijk tijdrovend klusje. Mijn tip: haal je puberende zoon of dochter erbij en doe het samen. Kun je meteen een beetje bijpraten! Pel de ui en knoflook en snipper beide fijn. Laat de kidneybonen uitlekken in een zeef en halveer alvast de tomaatjes. Stoom de spruitjes beetgaar in een minuut of 8. Verwarm een scheutje olie in een pan  en bak ui en knoflook glazig. Voeg kruiden toe en de tomatenpuree en een beetje (1 of 2 keer het volume van het tomatenpotje) water. Intussen zijn ook de spruitjes bijna gaar, prik even. Voeg de kidneybonen toe aan de tomaat en ook de gehalveerde cherrytomaatjes. Meng de spruitjes erdoor en proef voor p&z. En moet er nog wat vocht bij? Wij aten deze spruitjes met gierst en wat geraspte kaas ervoer, maar rijst of pasta zullen er ook goed bij smaken!