Winterpostelein salade met ei-dressing en radijs

winterposteleinsalade met eierdressing en plakjes radijs

ANDERE RECEPTEN DEZE WEEK

Pompoenschotel met paddenstoel, ei en tijm

Pompoenschotel met paddenstoel, ei en tijm

Pompoen en tijm, dat is een bijna standaard setje. Een ander mediterraan kruid doet het trouwens ook goed met pompoen,…

Bekijk het recept

Snijbiet met mozzarella

snijbiet met mozzarella

Snijbiet met een laagje van gesmolten mozzarella: simpel en lekker! Dit gerecht kan je ook prima maken met bijvoorbeeld andijvie…

Bekijk het recept

Winterpostelein is zo’n lekker groen oppeppertje  en met de eerste radijs van het seizoen wordt het een vrolijke salade! Winterpostelein eet je het beste rauw, gekookt slinkt hij veel te erg. Ben je niet zo’n salade eter, stamp hem dan rauw door de puree.  Gebruik het blad van de radijsjes in een soepje of maak er een lekkere pesto mee, bv. voor de knolselderijsoep!

Ingrediënten

  • 1 zakje winterpostelein
  • 10 radijsjes
  • 2 eieren
  • 1½ el witte wijnazijn
  • 1 el olijfolie
  • 1 flinke el yoghurt
  • 1 tl mosterd
  • p&z

Bereidingstijd: 15 minuten

Ingrediënten voor: 4 personen

Bereiding

Zet de eieren op met koud water en kook ze als het water kookt nog 6 min. Was de winterpostelein goed en slinger droog. Was ook de radijsjes, snijd vast boven- en onderkant bij. Laat de eieren schrikken onder de koude kraan en pel ze. Snijd ze in kleine stukjes en doe in een kommetje. Voeg overige ingrediënten voor de dressing toe en prak met een vork tot een dikke saus. Meng de postelein met de dressing (of verdeel in klodders over de sla, wat je wilt) en versier met plakjes radijs.