Knolselderijsoep met paprika

Mmm, knolselderij, wij eten dat op allerlei manieren. Natuurlijk kan ie prachtig in de erwtensoep of gemengd met aardappels in een troostrijke puree, maar er kan nog zoveel meer mee! Salade, rösti, gratineren, je vindt hier van alles. Deze week maakte ik een mooi soepje combineerde ik de knol met paprika. Een leuke combinatie en het geeft deze bleke groente wat kleur!

Ingrediënten

700 g knolselderij, 1 flinke ui, 2 tenen knoflook, 1 rode paprika, 1 tl paprikapoeder, 1 tl gerookte paprikapoeder, 1 tl tijm, 1 kippenbouillontablet, olijfolie, ½ l water, 2 el amandelschaafsel, p&z

Bereidingstijd: 35 minuten

Ingrediënten voor: 4 personen

Bereiding

Pel de ui en knoflook en snijd beide in snippers. Verwarm een scheut olie in een pan met dikke bodem en fruit ui en knoflook glazig. Schil intussen de knolselderij en snijd in grove stukken. Voeg bij de uien in de pan en voeg de 2 soorten paprikapoeder en oregano toe en het bouillonblokje. Bak even aan en giet er dan ½ l water bij. Breng aan de kook en laat met een deksel op de pan in ongeveer 25 min. zacht koken. Intussen snijd je de paprika in kleine blokjes. Verwarm een kleine koekenpan en rooster eerst het amandelschaafsel tot het een beetje gaat kleuren, laat daarna afkoelen op een bordje. Verwarm een beetje olie in de warme pan en bak op een lage vlam langzaam de paprikablokjes zacht. De helft van de paprika doe je bij de soep en pureer je met een staafmixer of in een blender tot een gladde soep. Voeg eventueel nog wat water toe, als hij te dik is, en proef voor p&z. Garneer de borden met de rest van de paprikablokjes en het amandelschaafsel.

ANDERE RECEPTEN DEZE WEEK