Rösti van knolselderij

Print Friendly, PDF & Email

Knolselderij is een heerlijke wintergroente, fantastisch in salade met appel en wortel, in stoofpotjes met linzen, in de Hollandse erwtensoep of als zachte puree, al dan niet gemengd met aardappels. Onze favoriet is gebakken plakken knolselderij, waar je als ze zacht zijn wat kaas op laat smelten. Bak ze langzaam, op laag vuur.  Wij eten knolselderij ook wel eens in plaats van aardappels. Je kan stukjes roosteren in de oven, frituren, maar ook puree of rösti. Deze werd ook goed bevonden, al is het wel wat bewerkelijk. Een gemakkelijke manier om knolselderij te schillen is eerst in plakken snijden, daarna de plakken schillen. Trek gerust een bouillon van de schillen!

Ingrediënten

1 knolselderij, 2 eieren, 5 el bloem, 2 el grove mosterd, 50 g Parmezaan, p&z, olie om in te bakken

Bereidingstijd: 45 minuten

Ingrediënten voor: 4 personen

Bereiding

Snijd de knolselderij in plakken en schil deze. Spoel even af onder de kraan en dep droog. Rasp op de grove rasp of gebruik een keukenmachine. Rasp de Parmezaanse kaas op de fijne rasp er meteen achteraan. Hussel door de selderij. Klop de eieren los met wat peper, zout en 2 el mosterd. Giet bij de selderijsnippers en bestrooi met bloem. Rol je mouwen op en hussel hup, met je blote handen alle ingrediënten goed door elkaar. Verhit een laagje olie in een zo groot mogelijke koekenpan. Schep met twee eetlepels wat selderijmengsel uit de kom, schep het in de pan en vorm er een plat koekje van door het een beetje plat te drukken. Bak de rösti’s een paar minuten aan beide kanten tot ze goudbruin en knapperig ogen. Keer ze voorzichtig om. Je bakt ongeveer 4-5 koekjes per keer en dit recept is voldoende voor ongeveer 20 koekjes. Lekker met een flinke verse salade.