Koolraap brengt vitaliteit en -ook handig- een lampionnetje

koolraap

geschreven door Kievit op 6 november 2019

Om ons heen snift en snottert een flink deel van de bevolking. Ze zitten dan ook dicht bij elkaar binnen, van zonlicht verstoken bijeen gepropt in lokalen en kantoren, wachtend op het nieuwste verkoudheidsvirus. Een buitengewoon nare situatie en bovendien tragisch lot, zou je kunnen stellen. Wat kun je eraan doen? Nou ja, één ding zou zijn winterklusjes doen bij Kievit, want die zijn lekker buiten. En twee, je zou heel snel aan de koolraap kunnen! En dan niet van die laffe bleke koolraapfrieten zoals die vroeger bij de groenteboer lagen, maar neen, uiteraard de biologische van Kievit. Wat een verschil! Net als bij bieten kunnen juist die knolgewassen in de biologische variant een enorm verschil in smaak geven. Van weeïg naar vol van smaak. En dan de vitamines en mineralen, dames en heren, een bom is het gewoon. Maar ook met gezond eten telt: erover praten is gezellig, maar niet genoeg. Het effect wordt pas zichtbaar na consumptie. Dus allemaal aan de koolraap en vol vertrouwen de herfst in.

Bovendien geeft de koolraap licht in de duisternis, want na al het Halloweengeweld, met rammelende botjes en bloeddoorlopen ogen, komt nu het lichtfeest van Sint Maarten. De koolraap kunstig uitgehold, de schil mooi ingekerfd met als afbeelding een plechtig tafereel of een stemmig symbool en dan de deuren langs met een stichtelijk lied. En jawel, doe je dit alles een beetje handig, dan kun je ook nog het inwendige van de koolraap consumeren. Ook de vitamines van de mandarijnen die al zingend aan de deuren worden verworven, tel ik gemakshalve op bij de gezondheidswinst van onze stoere koolraap. Misschien een sterk staaltje rekenkunst, maar geen speld tussen te krijgen, zelfs niet als je al twintig jaar Kievit-klant bent.

Koolraap uitsnijden, lampion voor Sint Maarten

Van zo’n mooie knol kun je dus prachtig een lampion maken. Je holt hem uit, kerft mooie figuren in de buitenkant en laat er een lichtje in schijnen. Hoe je dit precies doet, laten we zien in dit filmpje.


Voor weetjes, recepten & inspiratie bezoek ons blog of bekijk onze recepten.


Vragen?
Stuur ons gerust een mailtje!