GEZONDE RECEPTEN

Wekelijks bedenken wij de lekkerste gezonde gerechten die aansluiten op het groentepakket. De insteek is om je te inspireren en op weg te helpen iets verrassends op tafel te zetten. De meeste gerechten zijn vegetarisch maar het is natuurlijk geheel aan jou wat je er bij doet. Ook kun je hier oudere recepten vinden.

BEKIJK ONZE RECEPTEN

Witloftaart met brie, rode ui en tijm

Witloftaart met brie, rode ui en tijm

Met een restje kaas uit de koelkast die prachtige tijm die nog steeds op ons…

Lees meer...

Knolselderijsoep met tijm en paddenstoelen

Wat is het toch jammer dat die goede wintergroenten vaak hun uiterlijk niet mee hebben…

Lees meer...
Pasta met bleekselderij en tijm

Pasta met bleekselderij en tijm

Een snelle maaltijd met pasta en bleekselderij, lekker en makkelijk!

Lees meer...
ei soep met groente

Eiersoep met flowersprouts

Flowersprouts zijn grappige, fluffy mini-boerenkooltjes. Leuk om in zijn geheel in de soep te laten…

Lees meer...
Kimchi gemaakt van rode spitskool

Zelf kimchi maken

In huize Kievit heerst momenteel een interesse in exotische keukens. Er zijn allerlei vreemde ingrediënten…

Lees meer...
risotto met palmkool en gebakken shiitake

Palmkoolrisotto met shiitake

Dit recept is gemaakt door onze Meike! De opdracht was: maak iets met palmkool en…

Lees meer...
een carpaccio van chioggiabiet met eldsla, geitenkaas, walnoot en vijgen

Chioggia bieten met veldsla en vijg

Onze dochter Meike houdt van koken en kreeg onlangs van haar oma een mandoline kado.…

Lees meer...

Pasta met pompoensaus

Op Rosa’s school hielp ik met het uithollen van pompoenen, de bovenbouwleerlingen maakten een Halloween-pompoen.

Lees meer...

Witlofsalade met walnoot en peer 

In Frankrijk wandelden we onlangs tussen de notenbomen en smikkelden we onderweg van vers gedopte…

Lees meer...
koolraap

Koolraap brengt vitaliteit en -ook handig- een lampionnetje

Een koolraap is een minder geliefde groente, sommige mensen kennen deze knoepert zelfs niet eens!

Lees meer...
Indiase bloemkoolsoep met naanbrood

Indiase bloemkoolsoep met naanbrood

O, ja, bloemkool is zo veelzijdig! Deze keer belandde hij in een lekker kruidig soepje…

Lees meer...
Raapstelenstamppot met gebakken appel en blokjes gebakken rooktofu

Raapstelenstamppot met gebakken appel

Yes, het regent en we eten stamppot, Holland op zijn best! Alhoewel, ook in een…

Lees meer...
Risotto van quinoa met bleekselderij en tomaat

Bleekselderij-quinoa risotto met tomaat

Vroeger was quinoa hier in huis niet zo geliefd, maar sinds Meike het elders heeft…

Lees meer...
Pastinaak puree met tijm en rode uienjus

Pastinaak puree met tijm

Pastinaak en aardappels zijn heerlijk als je ze samen roostert in de oven, maar deze…

Lees meer...
veldsla met peren

Veldsla salade met peer en kaas

Een klassieke combi die het altijd goed doet: peer, noten en kaas. Ik maakte deze…

Lees meer...
Geroosterde pompoen met sjalot en salie

Geroosterde pompoen met sjalot en salie

Supersimpel en superlekker, daar houden we van bij Kievit! Zacht gebakken pompoen is heerlijk bij…

Lees meer...
Hartige taart met regenboogpeen en kaas

Worteltaart met kaas

Die regenboogpeen  vind ik geweldig, maar ook telkens weer een uitdaging. Want die paarse wortel…

Lees meer...
Knolselderij-risotto met knolselder-schnitzel

Knolselderij-risotto met knolselder-schnitzel

Knolselderij in augustus? Jazeker, ook als het geen snertweer is, is dit een heerlijke groente!…

Lees meer...
bieten recept

Bietenrisotto met geroosterde biet

Eigenlijk zijn dit twee recepten: 1 voor bietenrisotto en 1 voor geroosterde biet. Je kunt…

Lees meer...
mais met geraspte kaas erover

Mais met oregano en boter

Mmmm, als de mais zo lekker sappig en zoet is, hoef je er niet veel…

Lees meer...
Couscousschotel met prei

Couscousschotel met prei

Met prei kan je heerlijk mixen. In soep of een wokschotel, een preitje brengt meer…

Lees meer...