GEZONDE RECEPTEN

Wekelijks bedenken wij de lekkerste gezonde gerechten die aansluiten op het groentepakket. De insteek is om je te inspireren en op weg te helpen iets verrassends op tafel te zetten. De meeste gerechten zijn vegetarisch maar het is natuurlijk geheel aan jou wat je er bij doet. Ook kun je hier oudere recepten vinden.

BEKIJK ONZE RECEPTEN

Sperziebonensalade met basilicum en Parmezaan

Sperziebonen met basilicum en Parmezaan

In zuidelijk Frankrijk eten ze graag boontjes als salade, bijvoorbeeld in de beroemde salade Nicoise.…

Lees meer...
Snijbiet met linzen

Snijbiet met linzen

Een supersnelle stoof maak je met snijbiet en linzen uit een potje. Prima voor een…

Lees meer...
Venkelsalade met rucola en feta

Venkelsalade met rucola en feta

Bietjes en rucola en feta, dat is bij ons thuis een heel traditionele combinatie. Gekookte…

Lees meer...
Créme met gepocheerd fruit en een infusie met verveine, citroen, munt en aardbei

Crème verveine met gepocheerd fruit

Oelala, die verveine uit onze kas, daar wilde ik mee experimenteren! Ik maakte al eens…

Lees meer...
Bleekselderijsalade met komkommer en appel

Bleekselderijsalade met komkommer en appel

Bleekselderij is natuurlijk heerlijk in een klassieke Waldorf salade, maar ook een heel simpele salade…

Lees meer...
snijbiettaart

Snijbiettaart

Alweer een snijbiettaart? Jazeker, deze is weer anders dan die van vorige week en het…

Lees meer...
Risotto met tuinbonen, basilicum en citroen

Risotto met tuinbonen, basilicum en citroen

En dat is dan week drie voor een recept met tuinbonen! Ze zijn er maar…

Lees meer...
salade met palmkool, wortel, appel en pitjes

Palmkoolsalade

Een jaar geleden probeerden we het voor het eerst, palmkool in de zomer. Way back in…

Lees meer...

Geglaceerde raapjes

Ha, ze zijn goed gegroeid op onze nieuwe poldergrond, de meiraapjes!

Lees meer...

Spaghetti met venkel en ansjovis

Spaghetti met venkel, dat is in een half uurtje klaar en wat ons betreft altijd…

Lees meer...
risoot met asperges, met een knapperig kruimelkorstje

Risotto alla Parmigiana met asperges

Het aspergeseizoen is kort, dus je moet ervan genieten zolang als het duurt!  misschien wel…

Lees meer...
Bosbiet met feta en bietenloof

Bosbiet met feta en bietenloof

Het wordt steeds leuker op de tuin, nu zijn ook de bietjes klaar om te…

Lees meer...
Koolrabi met tomaat

Koolrabi met tomaat

Koolrabi kun je heel goed rauw eten, als salade. En gestoofd is ie ook hartstikke…

Lees meer...
Bietjessalade met rucola, haring en appel

Bietjessalade met rucola, appel en haring

Mmm, bietjes en rucola, dat is een goede combinatie wat ons betreft. Al eerder maakten…

Lees meer...
Franse preisoep

Franse preisoep

Een klassieker in de Franse keuken, makkelijk te maken. Lekker bij de lunch of een…

Lees meer...

Amish andijvie sla

Andijvie is voor veel mensen geen populaire groente. Ik snap niet waarom, het is zo’n…

Lees meer...
Courgetteovenschotel met tomaat, ui, ei, kaas en olijven

Courgetteovenschotel met tomaat

Courgette, tomaat, ui en wat olijfjes: een match die altijd goed is. Je kan het…

Lees meer...
Artisjok met een lekker sausje

Artisjokken met Kievit’s favoriete saus

Artisjokken staan hoog op onze lijst van favoriete groenten. Ze zijn niet ingewikkeld om te bereiden…

Lees meer...
stamppot met snijbonen en witte bonen

Blote billetjes in het gras

Lentekriebels? Nou misschien, maar dit is gewoon de naam voor een super ouderwetse stamppot, ons…

Lees meer...
Rode bietenpannenkoek met rucola  en appel

Rode bietenpannenkoek met rucola  en appel

Bietjes en rucola, dat is een fijne combinatie. Heerlijk als salade samen, met vis of…

Lees meer...
Gebakken koolrabi met shiitake en basilicum, geserveerd op glutenvrije pasta

Gebakken koolrabi

Koolrabi is een veelzijdige groente. Rauw in een salade, gestoofd in een sausje, gebakken of…

Lees meer...