BEKIJK ONZE RECEPTEN
Sperziebonen met basilicum en Parmezaan
In zuidelijk Frankrijk eten ze graag boontjes als salade, bijvoorbeeld in de beroemde salade Nicoise.…
Lees meer...Snijbiet met linzen
Een supersnelle stoof maak je met snijbiet en linzen uit een potje. Prima voor een…
Lees meer...Venkelsalade met rucola en feta
Bietjes en rucola en feta, dat is bij ons thuis een heel traditionele combinatie. Gekookte…
Lees meer...Crème verveine met gepocheerd fruit
Oelala, die verveine uit onze kas, daar wilde ik mee experimenteren! Ik maakte al eens…
Lees meer...Bleekselderijsalade met komkommer en appel
Bleekselderij is natuurlijk heerlijk in een klassieke Waldorf salade, maar ook een heel simpele salade…
Lees meer...Snijbiettaart
Alweer een snijbiettaart? Jazeker, deze is weer anders dan die van vorige week en het…
Lees meer...Risotto met tuinbonen, basilicum en citroen
En dat is dan week drie voor een recept met tuinbonen! Ze zijn er maar…
Lees meer...Palmkoolsalade
Een jaar geleden probeerden we het voor het eerst, palmkool in de zomer. Way back in…
Lees meer...Geglaceerde raapjes
Ha, ze zijn goed gegroeid op onze nieuwe poldergrond, de meiraapjes!
Lees meer...Spaghetti met venkel en ansjovis
Spaghetti met venkel, dat is in een half uurtje klaar en wat ons betreft altijd…
Lees meer...Risotto alla Parmigiana met asperges
Het aspergeseizoen is kort, dus je moet ervan genieten zolang als het duurt! misschien wel…
Lees meer...Bosbiet met feta en bietenloof
Het wordt steeds leuker op de tuin, nu zijn ook de bietjes klaar om te…
Lees meer...Koolrabi met tomaat
Koolrabi kun je heel goed rauw eten, als salade. En gestoofd is ie ook hartstikke…
Lees meer...Bietjessalade met rucola, appel en haring
Mmm, bietjes en rucola, dat is een goede combinatie wat ons betreft. Al eerder maakten…
Lees meer...Franse preisoep
Een klassieker in de Franse keuken, makkelijk te maken. Lekker bij de lunch of een…
Lees meer...Amish andijvie sla
Andijvie is voor veel mensen geen populaire groente. Ik snap niet waarom, het is zo’n…
Lees meer...Courgetteovenschotel met tomaat
Courgette, tomaat, ui en wat olijfjes: een match die altijd goed is. Je kan het…
Lees meer...Artisjokken met Kievit’s favoriete saus
Artisjokken staan hoog op onze lijst van favoriete groenten. Ze zijn niet ingewikkeld om te bereiden…
Lees meer...Blote billetjes in het gras
Lentekriebels? Nou misschien, maar dit is gewoon de naam voor een super ouderwetse stamppot, ons…
Lees meer...Rode bietenpannenkoek met rucola en appel
Bietjes en rucola, dat is een fijne combinatie. Heerlijk als salade samen, met vis of…
Lees meer...Gebakken koolrabi
Koolrabi is een veelzijdige groente. Rauw in een salade, gestoofd in een sausje, gebakken of…
Lees meer...