GEZONDE RECEPTEN

Wekelijks bedenken wij de lekkerste gezonde gerechten die aansluiten op het groentepakket. De insteek is om je te inspireren en op weg te helpen iets verrassends op tafel te zetten. De meeste gerechten zijn vegetarisch maar het is natuurlijk geheel aan jou wat je er bij doet. Ook kun je hier oudere recepten vinden.

BEKIJK ONZE RECEPTEN

Hartige taart met witte asperges

Hartige taart met witte asperges

Het asperge seizoen is pas halverwege, maar wij aten ze al drie weken achter elkaar.…

Lees meer...

Snijbonen met tomaat

En super combinatie!

Lees meer...

Ants on a Log – gevulde bleekselderij snack

Een klassiek kindersnack die grote mensen ook lusten.

Lees meer...
Gegrilde aubergine met koriander

Gegrilde aubergine met koriander

Voor elkaar gemaakt, deze twee.

Lees meer...

Asperges uit de wok

Anders, snel en lekker!

Lees meer...

Andijvie salade met kiwi en komkommer

Verrassend lekker met koriander er door.

Lees meer...
wortelsoep

Wortelsoep met rode linzen

Kruidig en lekker oranje.

Lees meer...
pasta met preisaus met blauwe kaas, olijven en pijnboompitjes

Pasta met prei en blauwe kaas

Iedereen kent pasta met zo’n lekker romig kaassausje…dat kan ook met prei erbij.

Lees meer...

Peterseliepesto

In een handomdraai een verrassende smaakmaker!

Lees meer...
Rabarbertaart

Rabarbertaart

Lees meer...
Vegan- rucola pesto

Vegan- rucola pesto

Simpel te maken, lekker op een broodje of bij de groente of door de pasta.

Lees meer...

Raapsteel-aardappelsalade met mosterddressing

Dat is voorjaar op je bord!

Lees meer...
preisoep met een snee brood en boter

Preisoep

Een Franse klassieker, daarmee zit je altijd goed.

Lees meer...

Bibimbap met pittige paksoi

Een kleurrijke kom vol groente en een beetje pit.

Lees meer...
rode kool salade met wortel, appel en ui

Rode kool salade met wortel, appel en ui

De winter is voorbij, laten we salade maken!

Lees meer...
Knolselderijshoarma op een pitabroodje met knoflooksaus

Knolselderij shoarma

Lees meer...

Boekweitsalade met bietjes, radijs en rucola

Boekweit is een beetje een vergeten gewas, wat mij betreft ten onrechte. In een salade,…

Lees meer...

Eenpans- spaghetti met venkel, citroen en munt

Alles in één pan, dat is lekker koken!

Lees meer...
gebakken tofu met gestoofde andijvie en tomatensaus

Gembertofu: voor bij Andijvie, Witlof, Chinese kool of andere gestoofde groente

Lees meer...
Bloemkool in zijn geheel geroosterd in de oven

Geroosterde bloemkool

Een pronkstuk op tafel!

Lees meer...

Preisoep met wortel

Soep is altijd goed!

Lees meer...