Zaad- en plantgoed bestellen


geschreven door Kievit op 16 januari 2019

Om alle leuke plannen daadwerkelijk te laten uitkomen, zijn we druk bezig met de plannen om te zetten in plant- en zaaischema’s.

Biologische komaf

Het zaad- en plantgoed dat we gebruiken is ook van biologische komaf. Dat betekent dat de zaden gekweekt worden van biologische planten. En dat het plantgoed niet wordt bespoten of wordt grootgebracht met kunstmest. Dat is belangrijk, want voor de biologische teelt heb je soms ook andere ras-eigenschappen nodig dan voor de niet-bio teelt.

Teeltplan

Naast een gepuzzel is het ook leuk werk om een teeltplan in elkaar te zetten. Met de zaadgidsen in de buurt voor de laatste inspiratie probeer je een voorstelling te maken van het komende seizoen. Hoe de akkers worden voorbereid en hoe de teelten elkaar opvolgen.

De gewassen zet je niet in willekeurige volgorde achter elkaar op het veld. Je houdt als tuinder goed bij welke gewassen waar hebben gestaan en in de roulatie zorg je ervoor dat er een logisch verband is. En daarmee hou je een waakzaam oog op de vruchtbaarheid, de risico’s op het ontstaan van plagen en je houdt de arbeidsplanning in de gaten. Als dat allemaal klopt en je land wordt elk jaar een beetje vruchtbaarder, dan doe je het als tuinder goed.

Eerste zaaisels

De eerste zaaisels kunnen over enkele weken al de grond in en in week 10 komt er een grote wagen met kleine plantjes onze kant op. Deze gaan we dan in de grond zetten, dan begint het echt!

Ook hebben we al een mooie vracht met aardbeienplanten besteld. We zetten in op een goede spreiding en een lange aardbeienzomer!

 


Voor weetjes, recepten & inspiratie bezoek ons blog of bekijk onze recepten.


Vragen?
Stuur ons gerust een mailtje!