25 jaar Kievit; de begin jaren 2000, te klein behuisd!


geschreven door Kievit op 9 juli 2021

 

Na de Meelfabriek huurden we in Katwijk een kleine bedrijfsunit. 90m² met een klein donker kantoortje erboven, goed genoeg voor Kuiken Kievit. Alleen helaas, we groeiden en groeiden en op een gegeven moment was de unit te vol. Zo vol zelfs dat we langzamerhand steeds vaker met product en al half op de straat ervoor stonden af te wegen. Gelukkig vertrok de eigenaar van de buur-unit. Achteraf mogelijk omdat hij de spanningen vanwege een opzwellende bio-vogel als buur niet trok of wellicht was er een andere, niet meer te achterhalen reden, in ieder geval zagen wij onze kans schoon. We trokken de unit erbij, braken een stuk muur door en zo hadden wij opeens beschikking op een allemachtig ruime 180m² Wat een luxe met bovendien een extra, grotere koelruimte. Alles rolde inmiddels ook op karretjes, nog wel een primitief model, maar de vooruitgang was niet te stuiten.

Groei en ontwikkeling dus. Ontwikkeling was er vooral ook door telkens te blijven nadenken over de pakkettenlogistiek. Het waren de jaren van verbetering en elke verbetering vergrootte de slagkracht.   Het leek wel of de extra capaciteit zich meteen vulde met nieuwe klanten. In dit rationele tijdperk verleren mensen wel eens om een klein beetje magie in hun denken te stoppen en dan rekenen ze uit dat Denemarken nooit Europees kampioen kan worden. Een soort telraambrein, zo leer je dat braaf op school. De werkelijkheid echter zit vol met leuke verrassingen en het geluk is met de dapperen.  En zo werden we beloond voor het innoveren, alsof we met positieve energie speelden. En zo konden we de armoedeval van het te kleine bedrijf langzaam doorbreken.

In 2008 kon ook onze andere buur het niet langer aan en betrokken we de volgende aangrenzende unit. Wederom een poort door een muur en een koelcel erbij: 270m²! Drie mooie cellen, ons geluk kon niet op. Zo groeiden we door, wederom de bedrijfsruimte op magische wijze rap gevuld met nieuwe klanten tot pakweg 2000 pakketten. Daar kun je mee thuiskomen, spreekwoordelijk gezien, want er zijn weinig auto’s waar 2000 pakketten in passen, dat zijn 1000 kratten. ‘Een cabriolet natuurlijk!’  Ok, één stapel van 1000 kratten is 250 meter hoog en met de vakantie voor de deur denken we meteen aan het Zuid-Franse Millau met de hoogste viaduct van Europa, 270 meter hoog! Een rit met samengeknepen billen met die 1000 kratten hoog in je cabrio. 2000 pakketten per week is dus heel erg veel en dat paste ook niet meer in onze units, ook al hadden we inmiddels ook al drie verschillende aanvoer-, inpak- en bezorgdagen om het allemaal rond te krijgen. Groter gebouw nodig dus in 2010!


Voor weetjes, recepten & inspiratie bezoek ons blog of bekijk onze recepten.


Vragen?
Stuur ons gerust een mailtje!