Calabacita van Ecofigus
17 februari 2017
Ecofigus is een Spaans familiebedrijf dat zich heeft gespecialiseerd in het maken van heerlijke producten op basis van vijgen. De vijgen die geteeld worden heten Calabacita, een naam die klinkt als een klein gedicht! De Calabacita vijg wordt gedroogd en zit bomvol complexe koolhydraten, is een bron van ijzer en rijk aan voedingsvezels, kalium, magnesium en calcium.
Heel gezond dus en ook in de heerlijke producten die Ecofigus maakt zitten nog steeds deze voedingsvoordelen. Zo kan snoepen toch gezond zijn!Ook de producten zelf dragen namen waarbij het water je in de mond loopt. Wat dacht je van Fig Cake! Vijgencake, dat klinkt nog lekkerder dan vijgenbrood. De gedroogde vijgen worden met kruiden en sinaasappel verwerkt tot een cake, heerlijk om zo te snoepen, of om met een stukje kaas te eten, of te verwerken in plakjes in een luxe salade.Pure verwennerij zijn de Fig Bombóns. Komen wij Hollanders aanzetten met vijgenbonbons (wat ook al lekker klinkt!), deze met amandelpraline gevulde en in chocolade gehulde vijg is werkelijk een kleine bom vol smaak!Alvast het water in je mond voelen lopen? Kijk dan dit filmpje.Extra lekker: deze week zijn alle producten van Ecofigus in de aanbieding op de Digitale boerenmarkt.