Driedubbeldruk bij Kievit


geschreven door Kievit op 18 maart 2020

Het was te verwachten, maar we staan toch wel even te kijken. Deze week staan we voor één van de grootste logistieke opgaven ooit. Een record aantal pakketten, een record aantal bestellingen én een enorme vracht plantgoed die de grond in moet. Ondertussen is de aanvoer ook minder stabiel dan in normale weken. Mouwen opstropen, beslist niet in de handen spugen (protocollair niet toegestaan!) en aan de bak dus. We werken met man en macht om alles zo goed mogelijk verwerkt te krijgen. En gelijktijdig worden de protocollen opgevoerd. Meer afstand houden, regelmatig handen wassen, etc.. Ook die aardige bezorger zal hierdoor wat afstandelijker zijn dan normaal.

Tweedelingen in bedrijvenland

In werkend Nederland ontstaan er in tijden van crisis een paar opvallende tweedelingen. Kun je thuiswerken ja/nee en vervul je een essentiële functie. En deze keuzeboom bepaalt of het hollen of stilstaan wordt. De voedselvoorziening behoort uiteraard tot essentiële groep en vandaar dat het heel erg hollen is bij Kievit. Toch mogen we er blij mee zijn. Er zijn regelingen om getroffen bedrijven op te vangen, maar met zo’n massale economische stilstand is het maar de vraag of alle schade wel gecompenseerd kan worden. En bovendien loop je als bedrijf natuurlijk risico op ziek personeel.

Bezetting nog op orde

Gelukkig hebben we binnen Kievit nog weinig uitvallers, mensen die vanwege verkoudheden thuis moeten blijven, maar we zijn wel op ons hoede. Juist ook met de grote volumes die we momenteel verwerken, kan het erg lastig worden als er ook een onderbezetting ontstaat. Vooralsnog vertrouwen we op de protocollen en biologische voeding. Voorts hebben we redelijk wat lichaamsbeweging, wat over het algemeen de weerstand ten goede komt.


Voor weetjes, recepten & inspiratie bezoek ons blog of bekijk onze recepten.


Vragen?
Stuur ons gerust een mailtje!