fris met wortel!
07 februari 2017
Wie meer frisheid in zijn leven wil, doet er goed aan om meer wortels te knagen. Als je goed oplet (en dat is voor velen misschien een nieuwe oefening), dan kun je na het eten van verschillende producten ook behoorlijk verschil voelen in wat het met je doet. Zowel ten goede als ten slechte. Voel maar eens goed wat een lekker vet gebakje van bedenkelijke kwaliteit (de meesten dus) met je doet. Voel je je daarna nog fris, of kruipt er een soort mottenballengevoel vanuit je buik naar boven? En hoe is het daarna in je bovenkamer? Geïnspireerde frisheid? Nieuwe inzichten (behalve nooit meer gebak)? Waarschijnlijk niet.
Dat prachtige mottenballengevoel kruipt even makkelijk je hersens in. Wat je eet doet veel meer met je dan alleen honger stillen, wel of niet dik maken en warm houden.Welnu, vanwaar dat betoog? Geef ons de wortels en terug aan het werk, toch!? Neen, niet helemaal. Een wortel brengt dus een fris gevoel in het hoofd! En in het land der wortels zijn dus ook nog grote verschillen. Rassen die veel kilo’s produceren (en weinig smaak). Die zijn er voor de supermarkt. Als je echt verfrissende wortels met pure smaak wilt knagen, van die wortels waarvan je dus wel positieve inspiratie en heldere gedachten krijgt en die nieuwe vergezichten verschaffen? Welnu, die komen van de Lepelaar! Een fijnzinnige Demeter-landbouw, elegante rassen. Wij van Kievit zijn er erg blij mee!